Dean Klarić: Carrolina je bila opterećena nastupima u trima igrama, u sve tri je uzela medalje!

Nedjelja, 04. rujna 2022. 10:36 Napisao  I. V.

Ispalo je fantastično! U pet od šest disciplina osvojili smo medalje, kratki smo ostali samo u brzinskom izbijanju, kaže izbornik ženske boćarske reprezentacije

Dean Klarić i Carrolina Bajrić
Dean Klarić i Carrolina Bajrić

Carrolina Bajrić postala je europska prvakinja u disciplini pojedinačno klasično, boćarica Čavle ŠB ostvarila je na Europskom prvenstvu u Ljubljani rezultat karijere:

- Carrolina je bila opterećena odgovornošću u trima igrama, u sve tri je uzela medalje. Nakon tri srebra sa svjetskih prvenstava i dvije bronce s europskih prvenstava, konačno je došlo zlato. To je željela pet, šest godina, došao je i taj trenutak. Osvojila je dvije bronce u preciznom izbijanju i u štafeti s Riom Vojković, stvarno sam prezadovoljan kao njezin trener u klubu i kao izbornik reprezentacije. Opravdala je moja očekivanja, kaže Dean Klarić, izbornik reprezentacije i trener boćarica Čavle ŠB.

Bajrićka je zlatom okrunila  uspješan nastup ženske reprezentacije:

- Imali smo viziju kako bi to moglo izgledati, normalno je da nisi siguran dok se isto ne ostvari. Išao sam u smjeru da malo promiješam karte, što sam najavljivao prije prvenstva, htio sam neke igračice malo rasteretiti, druge sam opteretio s malo više odgovornosti. Trebalo je biti oprezan, moramo paziti na mlade igračice... Ispalo je fantastično! U pet od šest disciplina osvojili smo medalje, kratki smo ostali samo u brzinskom izbijanju gdje su se odradile fenomenalne serije za europsko prvenstvo, naša je igračica ispala iako je skoro srušila državni rekord, govori Klarić.

Ne može se reći da su rezultati hrvatskih boćarica neočekivani, ulaganja u mlađe igračice počeo je dolaziti na naplatu, žetve medalja s velikih natjecanja mogle bi trajati, Carrolina Bajrić još nema 23 godine:

- I ja se nadam da hoće! Iako karijere sportašica traju u prosjeku kraće nego u sportaša, mislim da će Carrolina trajati još jako dugo. Predugo smo svi u tome da bismo bili nesigurni, ne idemo na velika natjecanja a da pri tome ne mislimo da ćemo osvojiti neku medalju. Hrvatska je boćarska velesila u muškom i ženskom boćanju, normalno je da se od nas očekuju medalje s velikih natjecanja, pitanje je samo kojega će biti sjaja. Ponekad bronca nije potpuno zadovoljstvo, a ja kažem da svaka medalje ima svoju težinu, a kada uzmeš zlato, znaš da si napravio sve što se moglo. Mislim da su na ovom prvenstvu sve cure odradile natjecanje na visokom nivou. Žao mi je zbog toga što je Nives Jelovica u zadnjoj boći ostala bez zlata u bližanju i izbijanju u krug, ona je također boćarica s našega podneblja, svi znamo da je Jelovica vanserijska boćarica, koja je zadužila hrvatsko boćanje. Nadam se da će mlađe boćarice doći blizu njezinih ostvarenja, što bi bilo fantastično, zaključuje Klarić.

Hrvatska odličja na EP 2022:
1 zlato: Carrolina Bajrić (pojedinačno klasično)
1 srebro: Nives Jelovica (bližanje i izbijanje u krug)
3 bronce: Carrolina Bajrić (precizno izbijanje), Carrolina Bajrić i Ria Vojković (štafeta), Nives Jelovica i Nikol Marelja-Bošnjak (parovi)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.