Dean Klarić: Nadam se da ćemo nakon pet godina vratiti titulu prvakinja na Čavle

Ponedjeljak, 25. travnja 2022. 08:53 Napisao  I. V.

Ovo je peto finale koje igramo zaredom, oni su četiri puta bili bolji. Ove smo sezone prvi put bolje startali u zadnjih pet godina, kaže voditelj ekipe Čavle ŠB

... 16:8 za Čavle ŠB nakon prve utakmice....
... 16:8 za Čavle ŠB nakon prve utakmice....

Boćarice Čavle ŠB pobijedile su Labin u prvoj utakmici finala državnog prvenstva, rezultat (16:8) prvog susreta odigranog na Hrastenici sugerira da nije bilo neizvjesnosti.

- Bilo je prilično neizvjesno, rezultat nije mjerilo stanja na terenu, utakmica se drugačije odvijala, bilo je dosta napeto, posebno u prvim igrama. Na četiri terena se vodila neizvjesna borba, Labinjake su vodle 6:2 pri kraju, na kraju se okrenulo 6:2 za nas! Bilo je napeto, na svakom terenu je odlučivala zadnja boća. Prve igre su bile dobar podstrek, nakon toga smo odradili centralne igre, tehničke discipline, pobijedili smo obadvije precizne igre i jednu štafetu, tu smo već steki prednost 12 bodova prije zadnjih igara, više nismo mogli izgubiti, trebao nam je jedan bod u zadnjim igrama. U zadnje tri sezone ne znam je li se ikada dogodilo da je jedna ekipa pobijedila u dvjema utakmicama zaredom u našim susretima! Lani su nas Labinjanke pobijedile na Podvežici, naša dvorana nije bila dostupna, prva je utakmica u Labinu završila neodlučeno. Ove sezone smo mi prvi pobijedili, vidjet ćemo kako će biti, kaže voditelj ekipe Čavle ŠB Dean Klarić, inače aktualni izbornik ženske reprezentacije, koji se nadmeće s bivšim izbornikom Romanom Grižančićem na labinskoj klupi.

Labinjanke su doživjele prvi poraz ove sezone, ali imaju prednost domaćega terena: uzvratni susret igra se subotu, 30. travnja, u Labinu, eventualni treći susret također se igra u Labinu u nedjelju, 1. svibnja.

Koliko je domaće boćalište objektivna prednost u tehničkom smislu?

- Što se tiče podloge, asfaltirani su tereni kod nas i njih, svaki domaći teren ima svoje padove iako na oko izgleda da su ravni. Što se tiče pijeska, u cijeloj ligi je ujednačeni sloj pijeska tako da u tehničkom smislu neće imati neku prednost. Ali domaći teren je uvijek domaći teren, oni su naučeni igrati u svojoj dvorani isto kao mi u svojoj dvorani, prednost može biti samo domaći ambijent. Jako se dobro poznajemo međusobno, ovo je peto finale koje igramo zaredom, oni su četiri puta bili bolji. Ove smo sezone prvi put bolje startali u zadnjih pet godina, kaže Klarić.

Šanse u uzvratu?

- Reći ću da su šanse pedeset prema pedeset posto! Nama odgovara i neriješen rezultat nakon prve pobjede! Nadam se samo da će uz nekoliko naših iskusnijih igračica, koje su ovdje od samih početaka, naše mlade cure odgrati kako trebaju. Mi smo u prosjeku maloljetna ekipa, naš forte je da svake godine iskoči nova igračica, to je naš primarni cilj u klubu, jer nemamo mogućnosti dovoditi ekstra zvijezde kao Labin. Za Labin igra Nives Jelovica, svjetski poznata igračica iz naše regije, igra Ria Vojković koja je u studenom prošle godine postala svjetska prvakinja... Imaju kvalitetu koju nisu stvorili, ali imaju mogućnost ravnopravno se boriti s nama. Nadam se da će moje cure izdržati i da ćemo nakon pet godina vratiti titulu prvakinja na Čavle, poručuje Klarić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.