Sveti Juraj – Lič 2018, Fužine domaćin dvodnevnog natjecanja spretnosti i brzine

Petak, 02. studenog 2018. 14:26 Napisao/la  Miroslav Krpan
Luisa Božičević
Luisa Božičević Foto: Miroslav Krpan

Dvodnevna automobilistička manifestacija pod nazivom "Sveti Juraj – Lič 2018." održat će se u centru Liča 3. i 4. studenog.

Objedinit će tri zasebna bodovna natjecanja, jedno u subotu, a dva u nedjelju, svako s po tri zahtjevna ispita spretnosti, osnovom čijih će se rezultata dobiti ovogodišnji pobjednici državnog prvenstva OSV-a.

Ovo će biti jedino službeno bodovno automobilističko sportsko natjecanje ove godine na području Gorskog kotara.

Sredinom ove godine, susretom čelnika Općine Fužine i sportskih aktivista riječkog Autokluba „RI autosport“ osmišljena je ideja da se do kraja godine na području Općine Fužine održi automobilističko natjecanje bazne discipline u nas – ocjensko-spretnosnih vožnji.

Nacionalni sportski Hrvatski auto i karting savez povjerio je organizaciju finalnih vožnji Prvenstva Republike Hrvatske riječkom klubu koji iza sebe ima višegodišnje iskustvo uspješne organizacije niza manifestacija.

- S izuzetnim zadovoljstvom dočekujemo sudionike ovog nadmetanja, za naš kraj važnom sportskom projektu čiji je nositelj Autoklub RI autosport. Ovo je početak suradnje za koju vjerujemo da će u budućnosti imati svoj nastavak u ovom ili nekom sličnom, moguće i većem projektu. Naša Općina, kao suorganizator, nastojat će u Liču biti dobar domaćin, a vjerujemo da će atraktivne vožnje privući ljubitelje oktana u naš kraj, istakao je David Bregovac, načelnik Općine Fužine.

Pokrovitelj manifestacije je Primorsko-goranska županija, a u projekt se uključila i Turistička zajednica Fužina s obzirom da će sudionici i tehničko osoblje zauzeti određene smještajne kapacitete na općinskom području.

Organizatorima su uz nacionalni savez HAKS pomoć pružili Copyservis Tehničar Rijeka, članovi DVD Lič, kao i domicilni gospodarski subjekti Čebuhar grupa d.o.o., te Kamenolom Fužinski benkovac d.d..

Medijski sponzori su Novi list i portali: poduckun.net, racing.hr, sportcom.hr, automania.hr, automanija.com i riautosport.hr.

Prijavljeno je 21 vozačica i vozač iz pet klubova, a natjecanje će se, uz bodovanje za PH, voziti i u okviru Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a.

Sudjeluju isključivo licencirane vozačice i vozači.

Kompletna manifestacija, od prijema sudionika, privremenog parka vozača, poligona za vožnju i završne svečanosti provest će se u strogom centru Liča uključujući i Društveni dom.

Promet tim dijelom mjesta u sate održavanja natjecanja bit će ograničen i posebno reguliran. Svečano otvaranje je u subotu s početkom u 11,45 sati, a prvi ispit prvog bodovnog natjecanja predviđen je 3.studenog u 12 sati.

Nedjeljni program odvijat će se od 10,30 do oko 16 sati, nakon kojega počinjr svečanost dodjele priznanja najuspješnijima u Domu kulture Lič.