RALLY OPATIJA 2019 Pored opatijske tržnice startaju 82 posade iz devet zemalja

Četvrtak, 02. svibnja 2019. 23:21 Napisao/la  SC
RALLY OPATIJA 2019 Pored opatijske tržnice startaju  82 posade iz devet zemalja

 

Ovog vikenda održava se 28. izdanje međunarodnog Rallya Opatija 2019.

Prijavljene su 82 posade iz devet zemalja, najviše je hrvatskih (31):

– Ove smo godine pripremili neznatno izmijenjeni itinerer dug čak 443,92 km od čega će na 11 brzinskih ispita raspoređenih na četiri lokacije otpasti 102,14 km. U subotu se vozi se brzinac »Breza« od Permana do petrolejske ceste, dnevni i noćni, u nedjelju na rasporedu vožnje cestama zaleđa Učke. Objavili smo i pune nazive brzinaca, tako će se po tri puta proći Račja Vas, Brest, a potom i Učka prelaskom s istarske na kvarnersku stranu. Tradicionalni  start je već niz godina pored opatijske tržnice, na glavnoj prometnici, gdje nakon 24 sata očekujemo pobjedničke posade, kaže Dražen Puž, direktor ralyja.

– Osjećam se kao u svojoj kući, uostalom sve je domaće. Publika je velika podrška, zato i pozivam sve ljubitelje kraljice auto sporta.  Ako pogledamo listu prijava, zaista će uživati u vožnjama vrhunskih asova. Konkurencija je jaka, izuzetna, teško je predvidjeti pobjednika. Zoran Raštegorac i ja s našim Renault Cliom R2 ne možemo u borbu za generalku, ali učinit ćemo sve da pobijedimo u konkurenciji vozila jednoosovinskog pogona. Prvi ćemo puta u istoj klasi startati Juraj Šebalj, povratnik Niko Pulić i ja. Bit će zanimljivo. Učinit ćemo sve da budemo jači od kiše, da s ovog uglednog i u širim prostorima prepoznatljivog rally natjecanja i ove godine odemo s osmijehom na licu, rekao je Viliam Prodan, jedan od 18 dosadašnjih pobjednika,

Organizator je Autoklub Opatija, a surganizaciju potpisuju zagrebački Delta Sport, riječki INA Millennium i Rijeka.

Uz Prvenstvo Republike Hrvatske sudionici će voziti za bodove FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone, prestižnog međunarodnog Mitropa rally Cupa, ove godine ponovo uvedenog u nas Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske, te Prvenstvo i Kup Bosne i Hercegovine.