Exclusive Auto moto Show: Na Zametu izloženo više od 100 modela automobila i 50 motocikala

Petak, 24. svibnja 2019. 19:45 Napisao/la  Miroslav Krpan
Exclusive Auto moto Show: Na Zametu izloženo više od 100 modela automobila i 50 motocikala
Foto: Miroslav Krpan

 

Rijeka je, sedmu godinu zaredom, domaćin jedne prestižne međunarodne sajamske manifestacije, što se pod imenom „Exclusive Auto moto Show“ od 23. do 26.svibnja održava u Centru Zamet.

Impresivnu izložbenu postavu u gotovo svim unutrašnjim prostorima, ali i na vanjskom trgu uz sportsku dvoranu, čini više od 100 modela automobila, gotovo 50 motocikala, ali i ove godine bogat program gospodarskih vozila.

U godini kada se ne održava zagrebački Auto show, ovo je u Hrvatskoj praktično najznačajnija sajamska manifestacija, a dijelom je i proširila svoj izložbeni asortiman vodenim skuterima.

Na jednom mjestu okupljeni su gospodarstvenici iz auto moto svijeta, te prateće industrije koja omogućava kvalitetan uvid u ponudu najnovijih automobila s hrvatskog tržišta, ali i brojne tehnološke orijentacije koje određuju mobilnost budućnosti.

Bogatiji tvrtkama, ali i markama vozila, ovogodišnji EEMS nudi, u skladu s imenom, i desetak ekskluzivnih modela, svojevrsnih hrvatskih promocija poput ovih oko kojih je najveći broj posjetitelja bio već prve večeri sajma: Peugeot 508 GT, Volvo S60, Škoda Scala, Volswagen T-Cross, Mitsubishi Outlander, Renault Twingo, Mercedes A klase sedan.

Vrijednošću, bolje kazano prodajnom cijenom od blizu milijun kuna, elitno odskače prestižni Audi Q8.

Posjetiteljima će oktanski sajamski vikend, uz očito prvi svibanjski sunčani i pravo proljetni vikend na Kvarneru, omogućiti i susret uz jedan ekskluziv za što je zaslužan Porsche centar Zagreb – novu „Carreru 992“ koja je prije nepuna dva mjeseca premijerno predstavljena u Ženevi.

Pažnju privlači pomalo neobični „Can am Ryker“ na tri kotača, brojni automobili na „pogon budućnosti“ – struju, a bit će prigoda i za probne vožnje nekim modelima.

Među brojnim izlagačima pažnju privlači i štand Ford Krainc koji će u subotu s početkom u 10 sati, u svom novom salonu na Orehovici, prirediti „Mustang Show“, dok se jedan prestižni primjerak zanosnog terenca može razgledati na otvorenom prostoru pred Centrom Zamet.

Gdje su novi „limeni“ ljepotani, prestižni gradski automobili još je nekoliko detalja neizbježno – atraktivne, dotjerane i krajnje ljubazne, što više pokazalo se, dobro informirane domaćice na većini štandova, kao i niska desetak izloženih prestižnih automobila iz privatnih kolekcija, većinom i raritetnih.

Jedan do drugog tu su Lamborghini, McLaren, Porsche, Bentley, Jaguar,...

Što u vanjskom okruženju, što „pod krovom“, posebnu pažnju privlači i nekoliko „adrenalinskih igračaka“, kako ih naziva poznati i trofejni automobilist Rajmond Terčić, jedan iz organizacijskog tima ove manifestacije.

Riječ je o „buggy“ vozilima kojima se svatko slobodno može upustiti u svaku offroad avanturu.

Svoje je mjesto našao i jedan mladi i perspektivni karting as Vito Ćoza, član Autokluba „Opatija Motorsport“ koji sa zadovoljstvom pozira uz svoj karting kojim je u kratkoj ali uspješnoj karijeri osvojio niz priznanja što su na uvid dostupna svim posjetiteljima manifestacije čiji je pokrovitelj INA Industrija nafte d.d., a partner Grad Rijeka.

Riječki EAMS, bez plaćanja ulaznica, dostupan je do nedjelje, 26. svibnja, navečer, dnevno od 10 do 20 sati.