Business VIP Kup: Niko Pulić stekao teško dostižnih 39 bodova prednosti

Petak, 10. studenog 2017. 16:51 Napisao/la  Miroslav Krpan
Niko Pulić
Niko Pulić


 Sezona se primakla svom kraju u svim disciplinama hrvatskog auto sporta. No, predstoje još poneko okupljanje, a jedno od njih je i završnica ovogodišnjeg  „Business VIP Kupa - Make Roads“ čiji je nositelj zagrebački Auto karting klub „Zanatlija“.

 Ovogodišnja, druga sezona ovog kupa usmjerena na kružne staze, pa će tako nakon otvaranja sezone na Grobničkom polju, nastavka kroz utrke u Sloveniji (Cerklje) u dva navrata, Slovačkoj, ali i još jednom „ljetnom“ izdanju na Grobniku, svoj finale za 2017.godinu doživjeti na Automotodromu Grobnik, uoči najavljenog prvog snijega ove jeseni.

 Subotnji Grobnik Track Day 11. studenog u cjelodnevni program uvrstio je i treninge, odnosno dvije bodovne utrke BVK što će biti 10. i 11. bodovna vožnja sezone u identičnim automobilima „Seat Ibiza Cupra 1.8“.
 
 U rezultatima je 15 vozača, a najviše je, očekivano, pokazao vodeći Kupa najtrofejniji hrvatski automobilist Dubrovčanin Niko Pulić, koji je stekao zavidnih i teško dostižnih 39 bodova prednosti ispred Karla Babića.

 Tek bod manje ima Radisav Drnjević i njih su dvojica ujedno najbolje plasirani vozači u kategoriji „minus 40“ godina.
 
 Očito će se u borbu za drugo i treće mjesto sezone uz njih dvojicu uključiti čak još trojica vozača: Rajmond Terčić, Hrvoje Utović i Zoran Kotromanović čiji minimalni zaostatak, ali i poneka pobjeda tijekom sezone, garantira da mogu do postolja.

 Prvi trening predviđen je u 10 sati, a prva od dvije bodovne vožnje u 12,50 sati.
 
 Preostali dio dana od 9 do 17 sati grobničkom će stazom voziti brojni ljubitelji brzina koji se uobičajeno okupljaju na Grobnik Track Day-u čiji je organizator Udruga Staza Grobnik.