Autoklub RI autosport predstavio nove projekte i europske planove

Četvrtak, 22. ožujka 2012. 20:28 Napisao/la  Miroslav Krpan

Mario Jurišić predstavio je svoj projekt nastupa na FIA European Hill Clim Cup (Europski kup na brdskim stazama ) i to na 8 utrka u Italiji (2), Sloveniji (2), Njemačkoj (3) i Srbiji, što je svojevrstan "naš iskorak u Europu..."

Uoči nove automobilističke natjecateljske sezone  što počinje u nedjelju 25. ožujka prvim natjecanjem u kronometar vožnjama na kartodromu u Taru, Autoklub RI autosport kao izlagač na Sajmu Auto 2012. i jedan od najuspješnijih domaćih klubova predstavio je dio ovogodišnjih planova kao i nove projekte koji se pokreću.

Na štandu su izloženi trkaći Citroen AX Maria Jurišića, jednog od prošlogodišnjih pobjednika državnog prvenstva na brdskim stazama i karting jednog od novih natjecatelja i članova novoformiranog prvog riječkog karting tima "Prelučka legenda".

Mario Jurišić predstavio je svoj projekt nastupa na FIA European Hill Clim Cup (Europski kup na brdskim stazama ) i to na 8 utrka u Italiji (2), Sloveniji (2), Njemačkoj (3) i Srbiji, što je svojevrstan "naš iskorak u Europu...".

Prva utrka je "43. Verzegnis-Sella Chianzutan" u Italiji 25. svibnja. Tim je povodom izdana i posebna brošura, jedna od rijetkih takve vrste u nas u kojoj je i prikaz kompletne pripreme novog trkaćeg automobila koji je u cijelosti djelo riječkih automehaničara i brojnih Jurišićevih suradnika.

Na Sajmu je  prezentirana i Karting škola "Prelučka legenda" čiji je AK RI autosport pokretač i nositelj  projekta, a zajednički ga realizira sa Karting klubom "Rijeka" i "Karting centrom" d.o.o. Rijeka (Kartodrom Preluk).

ri auto 1

 U tijeku su pripreme za drugu generaciju škole i peti ciklus. Prošlogodišnja četiri iznjedrila su 47 novih mladih kartingaša među kojima se desetak upustilo u sportske vode, a u nedjelju 25. ožujka na Kartodromu Preluk od 10 do 14 organizira se Dan otvorenih vrata kartinga i upisi u nove cikluse škole. Tri mlada buduća karting asa objedinjena u prvom riječkom Karting teamu "Prelučka legenda", a to su Adrien Mesec i Marino Radetić (KK Rijeka) i Matija Jurišić (AK RI autosport) čiji nastupi počinju 21. travnja u Novom Marofu bili su sudionicima konferencije za novinare, a predstavio ih je njihov učitelj i voditelj Karting škole prof. Vanja Vešligaj.

U nedjelju, 25. ožujka na startu nove sezone i natjecanju kronometar vožnji u Taru (Poreč) nastupa pet vozačica i vozača AK „RI autosport“ i  prvi puta u ovoj najmlađoj hrvatskoj automobilističkoj disciplini tim pod imenom  www.riautosport.hr team, Rijeka.

Pred hrvatskim automobilistima i kartingašima nova je 16. u nizu natjecateljska sezona od samostalnog djelovanja Hrvatskog auto i karting saveza (21. ukupno od osamostaljenja Hrvatske) tijekom koje će se održati 35 automobilističkih natjecanja u sedam disciplina i šest karting utrka po dvije vožnje. Poslije niza godina jedna od utrka u rujnu održat će se na kartodromu „Green Garden“ nadomak Pule.