Grobničan pobijedio Orijent, riječki drugoligaš doživio novi poraz od jednog trećeligaša

Utorak, 24. siječnja 2023. 18:26 Napisao  I. V.

U prvom dijelu obrana riječkog drugoligaša uspjela igrati slabije od poslovično jalovog napada

Dino Curać (Grobničan)
Dino Curać (Grobničan)

Nogometaši Orijenta doživjeli su novi poraz od jednog regionalnog trećeligaša u pripremnim utakmicama.

Nakon Opatije riječkog drugoligaša na igralištu Robert Komen pobijedio (2:1) je i Grobničan.

Oba su trenera koristili sve igrače, pa su četiri različite momčadi igrale drugačiji nogomet u prvom i drugom poluvremenu.

U prvom dijelu dogodili su se pogoci i stvarale šanse, prvi dio sadržajno je bio zanimljiv za gledatelje.

Što se tiče trenera, Fausto Budicin nije imao čime biti zadovoljan budući da je obrana riječkog drugoligaša uspjela igrati slabije od poslovično jalovog napada.

Četiri puta izlazili su igrači Orijenta pred Curaća, koji je u 10. minuti vrhunski regirao, kada je Zrilić udarcem glavom iz blizine pokušao postati strijelac.

Kod preostala tri pokušaja (Zrilić 13, Šarković 30, Fatić 34) vratar Grobničana nije imao potrebe reagirati, sve su sami uprskali igrači Orijenta, Fatić je barem pogodio vratara...

Zrilić je u 11. minuti postigao pogodak nakon što je lakoćom okomito prošao kroz grobničku obranu i još jednom pokazao da je daleko najopasniji igrač, kada Orijent igra na postavljene obrane.

U prvom dijelu Grobničan je puno bolje izgledao u napadu nego u obrani!

Dobro je momčad grobničkog trećeligaša izlazila iz zadnje trećine, još bolje je nekoliko puta tečnim protokom lopte ušla u zadnju trećinu, višak je pretežito stvarala na desnom boku, nekoliko se puta poremetio raspored statične riječke obrane.

Kovačević je u 23. minuti ušao u kazneni prostor slijeva i pogodio suprotni kut, Bjelobrajdić je u 37. minuti na drugoj vratnici ostao sam nakon ubačaja zdesna i odmjerenim udarcem postao strijelac.

Kovačević (34) se lako mogao još jednom mogao upisati u strijelce, mogao je i Orijent dvaput postići pogodak iz prilika koje nisu bili izgledne kao ziceri (Dujmović 32, Zrilić 45).

U drugom dijelu pogodaka nije bilo, igralo se potpuno drugačije.

Momčad Orijenta koja je igrala u nastavku izrazito je dominirala kroz posjed lopte protiv momčadi Grobničana, koja je u drugom dijelu dobro stajala u obrani.

Stvorili su igrači Orijenta kroz pritisak dvije prilike, na Švrljugin idealni ubačaj zdesna Ibiši (77) nije dobro regirao glavom, Faal (80) je uklizao i promašio...

Daleko su obje situacije bile od idealnih prilika, momčad Grobničana koja je igrala u drugom dijelu nije ozbiljno ni zaprijetila, ali je ostavila dojam da pogodak od Orijenta ne bi primila ni da se igralo treće poluvrijeme, pritisku unatoč Carlo Berković nije imao ozbiljnog posla.

Nisu stoperi ove sezone slučajno postali najbolji strijelci Orijenta.

Isto kao što nije slučajno Ibiši na kraju izgubio živce i ranije otišao na tuširanje zbog dva žuta kartona.

ORIJENT: Mohorović, Braut, Mulac, Jukičić, Senčar, Fatić, Mohorovičić, Zrilić, Dujmović, Šarković, Dukađin. Još su igrali: Zadro, Macolić, Milanović, Tadejević, Travaglia, Putnik, Monjac, Faal, Ibiši, Švrljuga

GROBNIČAN: Curać, Ravlija, Prpić, Šafarek, Ušalj, Mandaw, Galešić, Batarelo, Bjelobrajdić, Vukajlović, Kovačević. Još su igrali: Berković, Rupčić, Milinović, Golić, Franković, Jurica, Bosančić, Mikulica, Matković, Rexhepi, Jefferson.

Pripremna utakmica: Orijent - Grobničan 1:2 (Zrilić 11/Kovačević 23, Belobrajdić 37)

Standings provided by SofaScore