Ždrijeb CEV kupa: ŽOK Rijeka u prvom kolu protiv švicarskog Volley Koniza

Četvrtak, 07. lipnja 2012. 23:36 Napisao/la  M. B.

Ono što je zanimljivo jest da bi se u drugom kolu mogao dogoditi hrvatski derbi pod uvjetom da Rijeka izbaci švicarskog predstavnika, a Split pobijedi rumunjski Stilinte

Ženski odbojkaški klub Rijeka u prvom kolu Kupa CEV-a igrat će protiv Volley Koniza iz Švicarske. Riječanke su osvojile naslov prvaka Hrvatske, ali su zbog nedostatka financijskih sredstava odlučile propustiti Ligu prvaka i zaigrati u drugom europskom natjecanju. Inače je CEV provodio pravilo da prvaci koji odustanu od Lige prvaka igraju Challenge kup, no ovoga puta očito je bilo mjesta za hrvatskog prvaka u jednom rangu više.

Ono što je zanimljivo jest da bi se u drugom kolu mogao dogoditi hrvatski derbi pod uvjetom da Rijeka izbaci švicarskog predstavnika, a Split pobijedi rumunjsku Stilinte.

Hrvatski prvak kod odbojkaša Mladost Marina Kaštela u prvom kolu CEV kupa igrat će protiv ciparskog predstavnika Anorthodids Famaguste.

U Challenge kupu Rovinj je slobodan u prvom kolu, a u drugom čeka pobjednika u ogledu danskog Getoftea i bjeloruskog Komunalnika.

Prvi susreti europskih kupova na rasporedu su od 23. do 25. listopada, a uzvrati su tjedan dana kasnije.

 

 

Liga mladeži NS Rijeka