IVANA KALEBIĆ NAGLAŠAVA

Uhvatila sam posljednji vlak za odlazak iz Hrvatske

Subota, 03. siječnja 2015. 19:19 Napisao  Marko Babić

Ni jezik više ne predstavlja problem, čak sam bila u situaciji da prevodim, kaže odbojkašica francuskog Stella Calaisa

Ivana Kalebić božićno-novogodišnje praznike provela je u Rijeci. Riječka odbojkašica zaželjela se malo domaće atmosfere prije povratka u Francusku gdje u dresu ekipe Stella Calais drugu godinu zaredom igra u Prvoj B ligi.

- Imala sam 11 dana slobodno i morala sam praktički odmah otputovati nakon Nove godine jer u ponedjeljak kreću pripreme, kazala je Ivana Kalebić koja se vratila u Francusku iako je uoči sezone najavila da ima veće ambicije.

- Već na kraju prošle sezone su mi ponudili novi ugovor, ali nisam odmah prihvatila. Nisam ni sama znala što ću napraviti, na kraju sam se vratila u Francusku. Zvučat će glupo, ali u ekipi  su ostale četiri igračice s kojima sam bila dobra i mogu reći da sam se vratila i zbog društva. Dobila sam i nešto bolje uvjete, ostavili su mi i auto na korištenje tako da se ne mogu žaliti, ustvrdila je Kalebić koja polako hvata konce kada je u pitanju francuski jezik.  

- Ni jezik više ne predstavlja problem. Nitko mi ne mora prevoditi i onda sve ide puno brže, čak sam i bila u situaciji da ja prevodim. Još mi je teško pravilno govoriti, dugo mi treba da smislim rečenicu, a da sve bude gramatički ispravno, ustvrdila je riječka odbojkašica.

Francuska Prva B liga podijeljenja je u dvije skupine po 10 klubova. Po tri kluba iz svake skupine izborit će plasman u doigravanje i borbu za jedno mjesto koje vodi u najviši rang. Stella Calais trenutno drži treće mjesto u skupini A.      

- Tek smo počeli drugi dio prvenstva u našoj skupini. U klubu imaju cilj boriti se za Prvu ligu. Kada krene doigravanje, bit će puno teže. Lani je Nancy, koji sada vodi u našoj skupini, ostao bez Prve lige zbog jednog seta, ustvrdila je Ivana koja je bila dio generacije koja je vitrine ŽOK-a Rijeka napunila do vrha.

- Ovo što pratim u hrvatskoj odbojci je stvarno loše, uhvatila sam posljednji vlak za odlazak iz Hrvatske, zaključila je Ivana Kalebić.