Igor Lovrinov: Apsolutno nisam očekivao ovakav početak, ovo je bez konkurencije najmlađa ekipa u povijesti

Nedjelja, 23. listopada 2022. 16:51 Napisao/la  KS

Svi mi govore da su moja očekivanja manja nego što bi trebala biti, ali mi završavamo utakmicu s juniorsko-kadetskom postavom, kaže trener Riječanki

Igor Lovrinov
Igor Lovrinov

Odbojkašice Rijeke sezonu su otvorile dvjema pobjedama, što je poprilično veliko iznenađenje uzme li se u obzir činjenica da su ekipu ove sezone napustile sve najiskusnije igračice i da je Igor Lovrinov u novu sezonu ušao odreda s djevojčicama iz omladinskog pogona, neke su sakupile ponešto iskustva igrajući za prvu ekipu i u prethodnim godinama, poput Mare Štiglić, neke su silom-prilika sada gurnute u vatru.

Pobjeda protiv Vukovara na otvaranju sezone djelovala je očito vrlo poticajno na Riječanke pa su niz produžile i u Splitu pobijedivši protiv za njih uvijek neugodnih Brda.

- Ovo je iznad svih očekivanja, apsolutno nisam očekivao ovakav početak sezone. Brda su po imenima jača nego lani, još uvijek ne znam kako smo to pobijedili. U Rijeci smo protiv Vukovara jako dobro primali, Viktorija Trcol je dobro slagala u blok, Maru Štiglić nisu mogli zaustaviti, protiv Brda je to ipak bilo drugačije, ništa od toga se u Splitu nije dogodilo. Maru su skroz zaustavili, dosta smo gubili, ali onda smo prelomili taj drugi set u našu korist i utakmica se okrenula. Počeli smo igrati puno bolje i osvojili tri boda velika kao kuća, započet će Igor Lovrinov, trener odbojkašica Rijeke.

Priznat će Lovrinov da ovakav start sezone nije priželjkivao niti u jednom od svojih idealnih scenarija, kako bi i mogao kada je ova Rijeka uvjerljivo najmlađa od svih Rijeka koje je u dosadašnjoj karijeri vodio.

- Svi mi govore da sam uvijek kritičniji nego što treba biti, da su moja očekivanja manja nego što bi trebala biti, ali mi završavamo utakmicu s juniorsko-kadetskom postavom, plus libero Mia Volarić, koja je ove godine izašla iz juniorskog staža. Ovo je bez konkurencije najmlađa ekipa koju sam ikada vodio, uvijek bi u postavi bila jedna, dvije iskusne djevojke, a sada je najstarija Mia Volarić sa 19 godina. Od sedam igračica tri su juniorke, a tri su kadetkinje. No, u toj  mladosti imamo širinu, ponešto toga nam se i poklopilo kako treba, sve nam je nekako do sada išlo niz dlaku. Nisam ovo mogao predvidjeti, igrali smo neke utakmice s Drenovom i to je bilo mučenje, igrali smo i protiv Karlovca pa bismo samo na trenutke izgledali dobro, ali sada smo stvarno izgledali dobro. I na valu smo nekakve male euforije i neka to potraje, nastavit će Lovrinov.

Dvije startne pobjede nimalo nisu promijenile promišljanja o sezoni, primarni cilj Lovrinovljevih djevojaka je izboriti ostanak u Superligi.

- Nekako se isprofiliralo tko je kandidat za ispadanje i njih će trebati pobijediti. Treba pobijediti Nebo, onda će ove pobjede imati smisao. Ako izgubiš od Neba onda ti ovo ne znači toliko, ako ih pobijediš pobjeći ćeš im za devet bodova. A to je velika razlika. Teško mi je bilo predvidjeti da će se nešto ovakvo dogoditi, curama sam najavio da će biti teško i da će biti poraza, i bit će ih da se razumijemo jer ovo ne može trajati dovjeka, ali lijepo je kada mlade igračice dobiju krila. Samo ne smiju poletjeti previše, jer ako polete previše to nikada nije dobro. Možda su nas malo i podcijenili na početku sezone, sada će nas svi gledati drugačije, ali neka bude, kaže Lovrinov.

Minuli rad u omladinskom pogonu očito se isplatio, očito su one medalje osvojene na kadetskim, mlađejuniorskim i juniorskim prvenstvima prijašnjih godina imale smisla.

- Istina. Prevarilo me to što nisam mislio da su ove cure već sada spremne za seniorsku odbojku. Ja znam da će ove cure za nekoliko godina biti odlične, ali očito su i sada već dobre. No, dobro nam je svima ovo, ovo nam je svima lijep vritnjak da se još malo dodatno potrudimo, i meni i curama, zaključit će Igor Lovrinov.

Liga mladeži NS Rijeka