LEO BARIĆ Hrvatska odbojka treba ovakve utakmice, tako ćemo podignuti odbojku na viši nivo

Četvrtak, 25. travnja 2019. 10:47 Napisao/la  V. P.

Zahvaljujem se svojim curama, odigrale su na visokom nivou. Pogotovo zbog toga  jer se u ovakvim utakmicama traži perfekcija u svim elementima, kaže trener odbojkašica Rijeke CO nakon finala Kupa

Leo Barić, trener odbojkašica Rijeke CO
Leo Barić, trener odbojkašica Rijeke CO Foto: Valentina Prokić

Odbojkašice Rijeke CO poražene su u finalu Kupa Snježane Ušić od zagrebačke Mladosti 2:3.

Bila je to prava odbojkaška poslastica u dvorani Gimnasium u Rovinju u kojoj su podjednako uživale prepune tribine, ali i igračice na terenu koje su mogle pokazati najbolje što postoji u hrvatskoj odbojci u sjajnoj atmosferi.

Riječankama je malo nedostajalo da osvoje naslov pobjednica Kupa, presudila je kvaliteta i iskustvo u ključnom trenutku.

- Zahvaljujem se svojim curama, odigrale su stvarno na visokom nivou. Pogotovo zato jer se u ovakvim utakmicama traži perfekcija u svim elementima, ne samo tehničkim nego i emocionalnim. Izdržali smo pritisak igranja finala Kupa, izdržali smo cijelu utakmicu igrati na visokom nivou. Nažalost, pokleknuli smo u petom setu, ali nadamo se da je ovo dobar put za dalje, rekao je nakon utakmice trener odbojkašica Rijeke CO Leo Barić.

Riječke odbojkašice su možda malo i iznenadile Mladost koja nije očekivala tako tešku utakmicu i snažan otpor  Rijeke CO, koja je osvojila prvi set i usmjerila utakmicu:

- Prvi set je vrlo važan, mi smo dosta jaki tako da rijetko koja ekipa protiv nas može osvojiti tri seta zaredom. Znali smo da ćemo steći psihološku prednost ako pobjedimo prvi set. Htjeli smo pokazati da se Mladost malo ispuhala nakon prvenstva i iskoristili smo sve njihove nedostatke. Za takvu igru trebao je jako visoki nivo tehnike. Nažalost, nismo uspjeli održati tako visoki nivo cijelu utakmicu i zato je završilo 3:2, dodaje Barić.

No, Riječanke su pokazale zavidnu razinu borbenosti te su dobrano namučile zagrebačku ekipu.

- Cijelo vrijeme dok smo se spremali za Kup, osnovna stvar je bila borbenost. Nije jednostavno znati se boriti. Vjerujem da smo borbenošću zadovoljili ukus publike koja je došla na utakmicu i ljude koji su nas gledali na malim ekranima, rekao je  trener Rijeke.

Atmosfera u dvorani je bila sjajna. Prepune tribine i žestoko navijanje za obje ekipe, baš kako finale Kupa i zaslužuje.

-  Doista sjajna atmosfera. Poklopilo se da je kadetsko prvenstvo Hrvatske u isto vrijeme i bila je puna dvorana. Stvarno je bilo gušt igrati u takvoj atmosferi, dodao je Barić.

Zagrebačka Mladost osvojila je dvostruku krunu:

- Mladosti čestitam, završili su sezonu bez poraza. Nadam se da se neće zaustaviti na tome. Moram reći da hrvatska odbojka treba ovakve utakmice. Svi odbojkaški centri trebaju ulagati i napraviti jake ekipe tako da Mladost ne dođe u situaciju da završi prvenstvo bez poraza ili barem da bude što više ovakvih utakmica koje završe 3:2, jer tako ćemo podignuti odbojku u Hrvatskoj na viši nivo, zaključio je Leo Barić.