IVANA ŠĆULAC NAGLAŠAVA

Moramo biti počašćene da nas trenira Igor Lovrinov

Nedjelja, 16. studenog 2014. 13:23 Napisao  Marko Babić

 Dovoljno je reći da je Lovrinov formirao igračice koje igraju u najjačim ligama u Europi, kaže Šćulac

Odbojkašice Rijeke počele su pomalo skupljati bodove. Nakon slavlja protiv Đakova, četiri dana poslije Riječanke su tri boda upisale i u lokalnom derbiju protiv Drenove. Teško se sjetiti kada su riječke odbojkašice posljednji put u četiri dana pobijedile u dvije utakmice. Motor ekipe bila je Ivana Šćulac, mlada odbojkašica pomalo izrasta u glavnu figuru jedne nove Rijeke.

- Uvjerljiva pobjeda protiv Kostrene bila je iznenađenje i za nas. Ipak smo mi jako mlada ekipa, mislim da je Kostrena bila favorit u toj utakmici. Nismo lako pobijedile Kostrenu, nego se sve  jednostavno posložilo. Svatko je obavio ono što je trebalo u terenu, a često nam se dogodi da to tako ne bude i da jedna igračica pokušava nadomjestiti drugu. Ovoga puta sve smo odlično odigrale, rekla je Ivana Šćulac koja je uz Anu Mioč igračku afirmaciju stekla upravo u Kostreni.

- Uvijek je prisutna želja za pobjedom, ali nekako je slađe pobijediti bivšu ekipu. To je i jedan način dokazivanja na terenu. Stvarno sam zadovoljna kako smo odigrale, evo i Ana Mioč je igrala pod povišenom temperaturom, rekla je odbojkašica Rijeke.

Utakmica protiv Kostrene bila je jedna od rijetkih u kojoj praktički nije bilo bilo oscilacija u igri Rijeke.

- Takva smo ekipa, napredujemo iz utakmice u utakmicu. Nismo još formirane igračice i čeka nas još puno rada, ali i prostora za napredak. Najbitnije je trud i želja, kaže  Šćulac.

Trener Igor Lovrinov ponovo je sjeo na klupu, a pomaci su vidljivi.

- Trener Igor Lovrinov i Krešimir Jurić imaju želju i volju raditi s nama, moramo im biti zahvalne na trudu i živcima. Dovoljno je reći da je Lovrinov formirao igračice koje igraju u najjačim ligama u Europi i za hrvatsku reprezentaciju. Moramo biti počašćene što imamo takvog trenera, ustvrdila je Šćulac.

- U poziciji smo gdje nas objektivno čeka borba za ostanak. Vjerujem da ćemo u nastavku sezone još bolje parirati ekipama od kojih smo izgubile u prvim kolima prvenstva. Nadam se i vjeujrem da ćemo biti još bolje uz pravi pristup i rad, zaključila je Ivana Šćulac.