Dorijan Curać, reagiranje: HAOK Rijeka nikada nije bila u krizi te ima najveće doprinose Grada Rijeke

Utorak, 16. prosinca 2014. 18:57 Napisao/la  SC

Donacije/sponzorstva u prošloj 2013 godini dobrog su financijskog pokrića, ali vjerovatno slabog rizničara tj. gazde, stoji u reagiranju

Dorijan Curać reagirao je na izjavu Igora Načinovića, v. d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke. Reagiranje prenosimo u cijelosti:


Poštovani gosp. Načinoviću,

kao pročelnik odjela za sport Grada Rijeke ovom prilikom te osvrtom na Vašu izjavu u članku SportCom.hr dana, 13. prosinca 2014. godine, u naslovu "Igor Načinović: Rijeka je postala drugi sportski grad iza Zagreba, što se nije dogodilo slučajno" citiram sljedecu Vašu izjavu: Grad Rijeka izdvaja velika sredstva za sportske programe, ne treba zaboraviti ni koliko izdvajamo za održavanje sportskih objekata čime olakšavamo klubovima sprovođenje svojih programa. Sponzora nema, ima ih sve manje i u većim klubovima, situacija nije sjajna. HNK Rijeka, VK Primorje, MRK i ŽRK Zamet, KK Kvarner 2010 djeluju stabilno u okvirima svojih mogućnosti, najveća kriza je u ženskoj odbojci. Nadamo se da ćemo uspjeti pomoći u rješavanju problema našeg najtrofejnijeg kluba i da će HAOK Rijeka izaći iz krize. Moram reći da su nogometni klubovi Orijent 1919 i Lokomotiva stali na svoje noge, djeluju u skladu s mogućnostima."

Ovom prilikom htio bih Vas upozoriti da Vi kao istoimeni gore u subjektu trebali bi biti bolje upoznati sa dolje navedenim:

1. Najtrofejniji ženski odbojkaški klub u Hrvatskoj zadnjeg desetljeća bio je ŽOK Rijeka, koja je sama obznanila stečaj (razlog kojeg ce u dogledno vrijeme netko istražiti)

2. HAOK Rijeka od samog osnutka nikada nije bila u krizi te imaju najveće doprinose Grada Rijeke (2013-2014) u kategoriji ženskog sportskog kluba spoznajom o donaciji/sponzorstvu u prošloj 2013 godini od strane Croatie osiguranje (iznosi su u nekoliko stotina tisuća kuna) te donaciji/sponzorstvu 2014. godini od strane Erste Banke dobrog su financijskog pokrića, ali vjerovatno slabog rizničara tj. gazde (ŽOK = HAOK)

Moram konstatirati da je čudno Vaše prozivanje HAOK Rijeke te da niste upoznati financijskim stanjem u klubovima npr. ŽOK Drenova te ŽOK Kostrena, koje se takmiče u istoj skupini Hrvatske odbojkaške lige, a finciraju se većim djelom "privatnim sredstavima".

U daljnjem kontekstu molio bih Vas da se upoznate se s ovogodišnjim priljevom sredstava Grada Rijeke tih prvoligaša prije nego javno konstituirate nečiju "krizu". Smatram Vas osobnog iskustva realnom osobom te molim da se očitujete te demantirate ako smatrate da gore navedene stavke nisu točne, stoji u reagiranju.