VELIMIR LIVERIĆ Razočaran sam što dvije Mladosti neće igrati sa nama u prvenstvu

Nedjelja, 22. rujna 2019. 18:15 Napisao/la  V. P.

Cilj nam je ući u play-off, što znači da moramo biti prvi, drugi u ovoj ligi. U play-offu igramo šest kola i ako uđemo sa dvije Mladosti, opet će biti dobrih utakmica, kaže trener odbojkaša Rijeke 

Velimir Liverić (Rijeka)
Velimir Liverić (Rijeka) Foto: Lario Tus

Odbojkaši Rijeke uspješno brode kroz pripremni period.

Na turniru u Modriči prošlog su vikenda pobijedili viceprvaka Srbije Crvenu zvezdu, a ovog su vikenda osvojili Trofej Rijeke.

- Krenuli smo sredinom kolovoza, a do 20. kolovoza smo se kompletirali na treninzima. Radili smo devet puta tjedno te smo već u prvoj pripremnoj utakmici protiv Novog Mesta pokazali zadovoljavajuću igru. U Modriči je bilo dobro, a zadovoljan sam igrom na Trofeju Rijeka. Imali smo samo jednu jaku utakmicu protiv Varaždina, jer je Sisak došao sa pomlađenom momčadi. Dečki su pokazali čak i više nego što sam očekivao, ocijenio je trener odbojkaša Rijeke Velimir Liverić dosadašnje nastupe svojih pulena.

Riječkim odbojkašima priključio se Ivan Lozić iz Novog Sada koji je prošao školu Vojvodine, a igrao je u Spartaku iz Subotice te u Novom Sadu.

- Još dvojica trenera i ja u klubu smo pogledali njegove snimke i na temelju viđenog i onog što smo doznali o njemu odlučili smo ga angažirati. Dobar je, uklopio se odlično, dečki su ga dobro prihvatili, svi su klapa. Trebala nam je ta pozicija, a on može još napredovati i biti još bolji na što sam i njemu ukazao, kaže Liverić.

Prvenstvo počinje 12. listopada gostovanjem u Rovinju, a novost je što će se dvije Mladosti, zagrebačka i kaštelanska uključiti u prvenstvo tek u doigravanju.

- Razočaran sam što dvije Mladosti neće igrati sa nama. Cilj nam je ući u play-off, što znači da moramo biti prvi, drugi u ovoj ligi. U play-offu igramo šest kola i ako uđemo sa dvije Mladosti, opet će biti dobrih utakmica. Tu smo Osijek, Centrometal i mi. Osijeku su otišla dva, tri igrača, ali ih je isto toliko i došlo. Varaždin ima trojicu novih, Centrometal je iskusan i solidan, a Zadar i Rovinj su mlade ekipe. Marsonia je došla iz Druge lige tako da ne znam što očekivati. Bit će zanimljivo, zaključio je Velimir Liverić.