FINALE KUPA Marko Ličina: Pritisak je na Kaštelanima, za nas je plasman u finale veliki uspjeh

Nedjelja, 21. siječnja 2018. 19:33 Napisao/la  V. P.

Moramo odigrati dobro na servisu, ako ih odmaknemo od mreže, posao će nam biti olakšan, smatra odbojkaš Rijeke

Marko Ličina (3) i Karlo Čule (9)
Marko Ličina (3) i Karlo Čule (9)

Odbojkaši Rijeke nakon poraza od zagrebačke Mladosti u prvoj utakmici nastavka prvenstva u srijedu igraju u Kaštelima finale Kupa Hrvatske protiv Mladosti Ribole.

Iako je u subotnjem prvenstvenom ogledu bilo dosta grešaka, ta je utakmica poslužila kao svojevrsno uigravanje za finale Kupa.

- Nismo odigrali niti jednu prijateljsku utakmicu od odlaska na stanku pa sve do susreta sa Mladosti, tako da igra i poraz nisu neočekivani. Bilo je puno grešaka i zapravo smo se uigravali te nam je ta utakmica služila za ono za što inače služe prijateljske utakmice. Mladost je puno jača trenutno od nas, fizički su kvalitetniji, mi im možemo parirati samo uigranošću, a to nam je nedostajalo. Odigrali smo set, set i pol, možda i dva dobro, ali igrali smo i u kombiniramo sastavu zbog nekih sitnih ozljeda za koje nismo htjeli da se pogoršaju s obzirom da nam predstoji finale Kupa. U trećem setu igrali su i igrači s klupe koji nemaju možda tako veliku minutažu, i to također zbog Kupa. Išli smo mi na pobjedu, kao i u svakoj utakmici, ali nismo uspjeli. Što se uigravanja tiče, mislim da smo donekle uspjeli i da će biti manje grešaka u finalu Kupa, analizirao je odrađeno odbojkaš Rijeke Marko Ličina.

Riječani su plasmanom u finale Kupa Hrvatske ostvarili podvig:

- Sam ulazak je veliki uspjeh za nas igrače i cijeli klub.  Izravni televizijski prijenos na HRT 2  samo je dodatni motiv. Mi nemamo pritisak, a s druge strane Mladost Ribola ima pritisak, jer oni šest godina osvajaju prvenstvo, ali Kup nikako. Favoriti su i moraju osvojiti Kup, a mi ćemo iskoristiti priliku ako nam se pruži. Dodatni pritisak Kaštelanima je i što se igra u njihovoj dvorani, atmosfera će biti žestoka, navijanje će biti glasno, jer tamo svi žive odbojku što će im još više otežati. Nama to neće smetati, možda bi nam više smetalo da igramo u Rijeci, ovako smo rasterećeni. Ne znam jesmo li spremni za iznenađenje, ali nešto se nazire. Bilo bi bolje da se finale igralo kao i dosad u prosincu dok smo još svi u natjecateljskom ritmu, no kako nama, tako i njima, dodaje Ličina.

Ličina priliku za iznenađenje vidi u dobroj igri u obrani.

- Ako krenemo žestoko, to će još više povećati njihovu nervozu. Finale Kupa je drugačije od prvenstva, ovdje nemaju pravo na pogrešku. Moramo odigrati dobro na servisu, ako ih odmaknemo od mreže, posao će nam biti olakšan. No, zatim moramo biti dobri u obrani i na prijemu, jer to neće imati smisla ako nam lako vrate loptu i ostvare lagan poen. Moramo dati sve od sebe i odigrati sa što manje grešaka, jer ako budu bili previše nervozni mogu izgubiti titulu, zaključio je Marko Ličina.