WILLIAMS OUT, JORDAN IN Vice Sep: Mislim da je ova momčad kvalitetnija nego ona iz prošle sezone

Nedjelja, 08. rujna 2019. 20:10 Napisao  I. V.

Štedimo na nekim stvarima koje nisu baš primjerene premijerligašu,  treba znati da su proračunska sredstva ista otkada smo postali premijerligaši, kaže predsjednik KK-a Škrljevo Adria Oil

Vice Sep
Vice Sep

 

Protekli tjedan na Škrljevu se dogodila smjena Amerikanaca: Brian Williams je otišao, došao je Jordan Riewer!

Williams nije baš otišao kao što priliči igraču koji se udomaćio u klubu koji ga se nije odrekao ni kada je bio suspendiran zbog pozitivnog nalaza:

- Nakon utakmice u Trstu pitao je kada ćemo pričati o novom ugovoru iako važeći ugovor traje dvije godine. Nema nikakvog razloga da mijenjamo stavke u tekućem ugovoru! Dva dana nije trenirao, rekli smo mu da ćemo ga suspendirati ako se ne pojavi na idućem treningu. Nije se pojavio, otišao je svojm putem. Koliko sam čuo raskinuo je suradnju s agentima i otišao, kaže predsjednik Škrljeva Vice Sep.

Williams je formalno još uvijek igrač Škrljeva:

- Ne može nigdje igrati ni iduće sezone ako mu ne izdamo ispisnicu. Ima fiksnu odštetu, određena je ugovorom. Ako se pojavi s nekim klubom, voljni smo razgovarati, kaže Sep.

Praktično istodobno umjesto jednog, došao je drugi Amerikanac zvučnog košarkšakog imena.

Jordan Riewer je novi igrač Škrljeva, 28-godišnji playmaker dolazi iz Minnesote.

Na europskom kontinentu igrao je za njemačkog drugoligaša Oettinger i za češku Ostrawu, prije mjesec dana završio je sezonu u australlskoj Premijer ligi gdje je postizao 15.5 poena po susretu:

- Htjeli smo dovesti domaćega igrača, ali ga nismo uspjeli pronaći za novce koje imamo. Jordan je došao uz dobre preporuke, govori Sep.

Ove sezone Škrljevo je potpuno promijenilo roster:

- Između ostalog roster smo mijenjali zato jer su nam neki igrači, koji su igrali prošle sezone, postavili uvjete koje nismo mogli platiti. Nemamo takvu platežnu moć da možemo dovoditi skupa pojačanja. Dobro je da smo dočekali generaciju mladih igrača, Benkovića, Kolića, Vucića, Bjelanovića, Bešić se nažalost ozlijedio i neće ga biti duže razdoblje. Imamo kvalitetne mlade igrače, pa smo budžet bazirali na dovođenju nekoliko iskusnijih i kvalietnijih igača sa strane, mislim da će ekipa biti dobra, atmosfera je odlična. Mislim da je ova momčad  kvalitetnija nego ona iz prošle sezone. Barnjak je izrastao u pravog nositelja igre, on će biti još bolji uz bolje igrače, naglašava Sep.

KK Škrljevo Adria Oil postao je stabilan premijerligaš:

- Stabilni smo zato jer trošimo koliko imamo, htjeli bismo da možemo malo više potrošiti. Štedimo na nekim stvarima koje nisu baš primjerene premijerligašu. Izvršavamo sve obveze prema stožeru i igračima, htjeli bismo na višu razinu podignuti i druge segmente, ali nam fali sredstava. Bez sponzora ne bismo uspjeli zatvoriti godinu. Adria Oil nas prati s malo većim iznosom, imamo nekoliko manjih sponzora i to je to. Treba znati da su proračunska sredstva ista otkada smo postali premijerligaši, od Grada Bakra dobivamo 600.000 kuna! Zahvalni jesmo, ali dobivamo najmanje proračunskih sredstava od svih klubova u Premijer ligi, zaključuje Sep.