Josip Barnjak: Moramo ganjati šesto mjesto, što bi nam donijelo domaću utakmicu više

Ponedjeljak, 22. veljače 2021. 16:27 Napisao/la  KS

Ugodno je igrati s ovim momcima, kako ide sezona sve se  bolje povezujemo i nižemo neke dobre rezultate. Imamo karakter, sviđa mi se ova ekipa, govori ponajbolji igrač AO Škrljeva

Josip Barnjak
Josip Barnjak

Košarkaši Adria Oil Škrljeva ostvarili su treću pobjedu u nizu, drugu na gostovanju.

Nakon Alkara u Sinju i Osječana na Mavrnicima momčad trenera Damira Rajkovića svladala je i Furnir.

- Nismo mogli pogoditi vanjski šut nikako. Imali ssmo 4-26 na kraju za tri poena, ali u jednom trenutku smo imali sam jednu pogođenu tricu iz 22 pokušaja. Dobro smo se izvukli. Iako, kako je utakmica odmicala bili smo uvjereni da ćemo dobiti. Nisam osjetio neku nervozu, kao što je bilo u nekim utakmicama, s mirnoćom smo išli prema kraju utakmice jer smo znali da ćemo u jednom trenutku prelomiti. Očekivali smo da će nas šut krenuti i na kraju krajeva, utakmicu smo zaključili sa tri, četiri trice, a to je bilo ključno, kaže Josip Barnjak, jedan od ponajboljih košarkaša Adria Oil Škrljeva, jedan od onih od kojih se uvijek traži potez više.

Upravo je Barnjakova trica nekako pokrenula Škrljevčane, nakon njegovog ubačaja na početku četvrte četvrtine gosti su napravili seriju 18:2 i riješili pitanje pobjednika.

- Imamo veliku napadačku širinu. Ugodno je igrati s ovim momcima, kako ide sezona sve se  bolje povezujemo i nižemo neke dobre rezultate. Imamo karakter, sviđa mi se ova ekipa. Baš se svi radujemo utakmicama i žao mi je što nema publike. Zadovoljni smo, tri pobjede u nizu su tu, pokazali smo karakter, kaže Barnjak.

Barnjaka i suigrače sada očekuje gostovanje u Šibeniku, posljednje je to kolo drugog prvenstvenog kruga, utakmica kojom mogu izjednačiti broj pobjeda i poraza, što bi bio izniman uspjeh.

- Igramo protiv au pari ekipe, iako će Šibenčani sigurno biti u pozitivnom naletu nakon ove pobjede nad Cibonom. U pozitivnom naletu smo i mi, ali oni igraju na domaćem terenu, a tu su posebno opasni. No, mislim da imaju svojih limita, igraju sa skraćenom rotacijom, ako se postavimo kako treba mislim da imamo šta tražiti dolje. Mislim da možemo i moramo ganjati to šesto mjesto, to bi nam donijelo jednu domaću utakmicu više, a pokazali smo da smo na domaćem terenu dobri. Uostalom, jedini domaći kiks ove sezone nam je ona utakmica iz prvog kola protiv Sonika. To je sigurno plus, zaključit će Barnjak.