Mario Nakić MVP juniorske Europske lige, sin riječkog košarkaša Ive Nakića bira između Srbije i Hrvatske

Ponedjeljak, 20. svibnja 2019. 18:24 Napisao/la  SC

Ne mogu odgovoriti na to pitanje. Zabranili su mi iz Reala. Da, odlučio sam za koga ću igrati, ali objavit ću to kad dođe vrijeme, kaže Mario Nakić

Mario Nakić
Mario Nakić

Mario Nakić bio je najbolji igrač juniorskog finala Europske lige između Real Madrida i Mege (95:76).

Nakić je u finalu postigao 33 poena za Real Madrid, proglašen je MVP igračem turnira.

Mladi Nakić prema potencijalu naslućuje veliku karijeru, veću od očeve!

Mario je sin Ive Nakića, 52-godišnjeg Riječanina koji je u dresovima Cibone i Partizana postao trostruki europski prvak.

Ivo Nakić slovi kao jedan od najdarovitijih riječkih košarkaša svih vremena.

Mirko Novosel nije pogriješio, kada je 1984. godine tada 18-godišnjeg Ivu iz Kvarnera odveo u Cibonu, koja je u tom razdoblju sastavila najbolju momčad u klupskoj povijesti predvođenu Draženom Petrovićem.

Budući da  pokraj braće Petrović, Pavličevića i Cvjetičanina nije mogao dobiti veću minutažu, Ivo Nakić otišao je 1986. godine u Partizan, gdje je igrao šest sezona.

U dresu Partizana postao je europski prvak 1992. godine, kada je u Hrvatskoj bijesnio rat zbog čega je imao problema kada se vratio u Cibonu.

Nakon što je završio karijeru Ivo je nastavio živjeti između Rijeke, Zagreba i Beograda u kojemu se 2001. godine rodio Mario.

Na pitanje hoće li igrati Srbiju, odakle mu je majka ili za Hrvatsku, odakle mu je otac, mladi igrač ovako je odgovorio:

- Ne mogu odgovoriti na to pitanje. Zabranili su mi iz Reala. Da, odlučio sam za koga ću igrati, ali objavit ću to kad dođe vrijeme, kazao je Mario.

Prema neslužbenim informacijama i saznanjima izbornika Veljka Mršića mladi Nakić namjerava igrati za državu u kojoj se rodio.

- Prije tri dana razgovarao sam s Ivom, koji mi je rekao da ćemo o tome razgovarati. Rekao mi je da Mario ništa još nije odlučio, ali da je bliže Srbiji gdje se rodio, gdje mu živi obitelj, u Hrvatsku dolazi samo na ljetovanja. Rekao sam Stojku  i Joki da se hitno moramo naći s Marijom, kazao je Mršić za Index.hr.