MARIN MIJALJEVIĆ

Na papiru smo bili najjači, dokazali smo to na parketu

Subota, 11. svibnja 2019. 18:15 Napisao/la  V. P.

Želja je da baza ostane na okupu, a realnost je da će se to tako i biti. Tim djevojkama trebalo bi dodati još jednog, dva nositelja igre kako bi se podigla kvaliteta i kako ne bismo u Prvoj ligi bili samo jednu godinu. To je moja želja, kaže trener FSV

Trener Marin MIjaljević i košarkašice FSV izborili su Prvu žensku ligu
Trener Marin MIjaljević i košarkašice FSV izborili su Prvu žensku ligu Foto: KK FSV

Košarkašice FSV-a pobjedom u Splitu nad ekipom Akademije Žane Lelas 35:56 osvojile su naslov prvakinja Druge lige te osigurale plasman u Prvu žensku ligu.

Riječke košarkašice Žanu Lelas su pobijedile u trećem kolu sa 19 koševa prednosti te su danas u Splitu ponovile uspjeh i ušle u prvoligaško društvo bez dodatnog razigravanja.

- Nismo uopće razmišljali o prednosti iz prve utakmice, niti smo kalkulirali sa rezultatom već smo išli u Split striktno po pobjedu. Previše je tu faktora da bi se moglo igrati na čuvanje prednosti. Moram reći da smo u Splitu odigrali obranu tijekom cijele utakmice fenomenalno, to je jedina riječ koju mogu upotrijebiti. Dobar dio prvog dijela napad baš i nije funkcionirao najbolje, ali ova pobjeda je isključivo stigla iz kvalitetne igre u obrani koja je i prelomila susret te na kraju bila zaslužna za ovu razliku kojom smo pobijedili, rekao je trener košarkašica FSV nakon velike pobjede u Splitu Marin Mijaljević.

Prošle godine FSV-u nije uspjelo ući u Prvu ligu, ali ove godine su to uvjerljivo ostvarile sa čak pet pobjeda u Ligi za prvaka Druge lige.

- Na papiru smo sa našom bazom od 10-12 djevojaka i dvije djevojke iz Pule najkvalitetnija ekipa Druge lige, ali to je na papiru i na parketu taj papir u puno slučajeva ne mora ništa značiti. No, drago mi je da smo mi i na parketu uspjeli dokazati da smo najjači. Imali smo sreće u drugom dijelu jer su nam sve djevojke bile zdrave, nije bilo ozljeda i doista su sve cure dale svoj maksimum i odlično odigrale te izborile prvoligaško društvo, dodao je Mijaljević.

Prva liga jzahtjevat će neke promjene u sastavu FSV-a ukoliko se želi ostati u prvoligaškom društvu više od jedne sezone, a toga je svjestan i trener riječkih košarkašica.

- Želja je da baza ostane na okupu, a realnost je da će se to tako i biti. Tim djevojkama trebalo bi dodati još jednog, dva nositelja igre kako bi se podigla kvaliteta i kako ne bismo u Prvoj ligi bili samo jednu godinu. To je moja želja. Naša ekipa je kvalitetna, no za viši rang treba malo više. Naravno, sve će diktirati financije. Sada trebamo svi zajedno sjesti i početi raditi na idućoj sezoni, zaključio je trener košarkašica FSV.