FANTOMSKA ŠKOLA Zvonko Čapko: Sportski direktor izvjestio nas je da klub radi sa šest riječkih osnovnih škola

Nedjelja, 24. siječnja 2016. 16:25 Napisao  Patrik Mršnik

Osobno sam vidio popis djece koji je poslan u Riječki sportski savez na ime našeg omladinskog pogona, tako da nemam razloga ne vjerovati našem stručnom stožeru, kaže Čapko.

Nakon što se stanje u Ženskom košarkaškom klubu Kvarner izmirilo do mjere u kojoj je svima u klubu omogućen normalan nastavak rada, seniorska je ekipa odigrala revijalnu utakmicu u Splitu u sklopu jedanaestog kola A-1 lige. Sve je poprimilo normalan natjecateljski duh, u jednoj rečenici - sve je vraćeno u prvotno stanje. Uprava radi svoj, struka svoj, a igračice svoj posao onako kako najbolje znaju.

U kontekstu uprave ovih se dana spominju dva prezimena. Uz ono predjsednice Agejenko idu i prezimena Čapko i Šljuka. Prvi je izvršni dopredsjednik kluba koji se nakon dolaska predsjednice 2014. godine prometnuo u prvog operativca, a stoji mu i titula počasnog predsjednika kluba, izrečena na skupštini upravo te godine. Čapko stoga, i kao jedan od osnivača kluba može dubinski procijeniti aktualnu situaciju, a za zadatak u narednom periodu ima raščistiti sve one zaostatke kojih je puno. Jasno govoreći, u financijskom smislu.

- Situacija u klubu mnogo je bolja nego što je prikazuju neki mediji. Konkretno, sada nam treba samo mir kako bismo proces mogli nastaviti dalje sukladno dogovoru s Gradom, odnosno Riječkim sportskim svezom kojima se zahvaljujem na suradnji. Nadalje, javna isprika igračica ousvojena je od strane svih nas u upravi, sada nam se valja međusobno poštivati i boriti se, svatko na svom planu, kaže Zvonko Čapko.

Čapko u sljedećem periodu tako mora iznaći nemalu količinu novca kako bi klub ponovo učinio operativnim. Lista klupskih vjerovnika nije malena, ali...

- Uprava pred sobom ima jasnu obvezu. U vrijeme kada je klub preuzela predsjerdnica Agejenko postojao je samo dug prema bivšem treneru Šučuroviću, koji smo u međuvremenu dijelom podmirili. Znamo što nam je činiti i nećemo dopustiti da se u javnost iznose neistiniti podaci koji nam mogu samo naštetiti, kaže Čapko.

Svojevrsne nelogičnosti počinju u trenutku kada se spomene pitanje omladinskog pogona. Prema Čapkovim riječima, škola košarke postoji, a Kvarner je aktivan u šest riječkih osnovnih škola.

- Uprava je koncem prošle godine izvještena od strane stručnog stožera, konkretno sportskog direktora Blaževića, da Kvarner surađuje sa šest riječkih osnovnih škola u kojima se radi na promociji košarke i našeg kluba. Isto tako, dobili smo u izvješću da klub ima aktivne dvije ekipe u omladinskom pogonu. Postoje dakle, imena i prezimena djevojaka s njihovim OIB-ima koja su poslana u Riječki sportski savez, kazao je Čapko.

Ugovor o suradnji s Košarkaškim klubom Viškovo nikad nije potpisan, a točka prijepoera su uvjeti na koje Kvarner nije htio pristati. Ipak, uprava je uvijek za dogovor o suradnji, sve u cilju daljnjeg razvitka baze.

- Ponovit ću, dakle. Osobno sam vidio popis djece koji je poslan u Riječki sportski savez na ime našeg omladinskog pogona, tako da nemam razloga ne vjerovati našem stručnom stožeru, kaže Čapko.

U upravi kluba koja se ovih dana spominje kao jedna od strana u ovom procesu od početka 2016. godine sjedi pet članova. Uz predsjednicu Agejenko u upravi su Zvonko Čapko i njegova supruga Snježana Maroševac-Čapko kao pravni zastupnik te bračni par Željko i Snježana Šljuka.

- To je zasada tako, a svatko dobronamjeran može se uključiti u rad kluba, pa i u samu strukturu uprave. Za sada nismo naišli na nikog takvog, osim na predsjednicu Agejenko koja je preuzela klub 2014. godine, kaže Čapko.