ZVONKO ČAPKO, ČELNIK KVARNERA

Očekujemo žalbe igračica, moguće je ukidanje kazni

Subota, 19. ožujka 2016. 14:04 Napisao  Patrik Mršnik

 Obveze prema igračicama bit će podmirene, očekujemo i nove razgovore u Gradu Rijeci, kazao je Čapko

Čini se kako se situacija u ŽKK-u Kvarner počinje rješavati na obostrano zadovoljstvo igračica i uprave kluba, barem ako je suditi prema riječima člana uprave Zvonka Čapka. Komentiravši cijelu situaciju ponovo nastalu ovoga tjedna, Čapko je izjavio kako klub čini sve da se dugovi prema igračicama podmire.

- U petak je uplaćen dio honorara za studeni, nastavit ćemo progresivno s podmirivanjem dugovanja prema igračicama. Znamo koliko smo dužni, mogu ovim putem obećati da će do kraja sezone klub podmiriti sva dugovanja. Sada smo u vrlo teškoj poziciji, neki su nam sponzori otkazali suradnju zbog loše slike koja je stvorena o nama. Međutim, jasan je naš stav, a on ide u korist košarke i sporta u cjelini, rekao je Čapko.

Osvrnuo se i na kažnjavanje šest igračica u ukupnom iznosu od 206.900 kuna.

- Klub nije sprdnja! Igračice su kažnjene sukladno važećem Stegovniku koji je sastavljen prema stegovnicima HKS-a. U ugovorima igračica, nadalje jasno stoji da se svi problemi rješavaju unutar kluba. Drugim riječima, igračice nisu smjele izlaziti u medije. Glede medija, moram reći da ste vi novinari vrlo pristrani, odnosno da ne sagledavate činjenično stanje i dubinu problema. Klubu su ukinuta primanja od strane grada, čekamo nalaz sportske inspekcije, i tako dalje. Očekujemo da će igračice na svoje kazne podnijeti žalbu Skupštini kluba, a kazne će biti smanjene ili do kraja ukinute ako igračice budu izvršavale obveze, govori Čapko.

Neće biti ništa ni od najavljivanog uplitanja HKS-a u ugovore igračica. Naime, HKS nema ingerenciju pravomoćnog raskidanja ugovora dok traje stegovni postupak u klubu. Stvar je dakle ista kao i sa suspenzijama.

- Medijske istupe igračica HKS kažnjava mnogo više nego što smo to mi učinili. Ja se slažem da su i ovakve kazne prevelike, ali mora se znati da klub nije ničija igračka. Jasno da igračice ne bismo ni kažnjavali, a da im pri tome ne mislimo isplatiti honorare. Ponovit ću, obveze prema igračicama bit će podmirene, očekujemo i nove razgovore u Gradu Rijeci gdje će se još jednom utanačiti svi detalji. Kaznama prema igračicama htjeli smo postići određenu šok-terapiju i jasno dati doznanja da se s klubom i njegovim ugledom ne smije igrati. Igračicama ćemo izaći u susret smanjivanjem kazni ili potpunim ukidanjem, dugovanja će do kraja sezone u cijelosti biti podmirena, a od njih samo očekujemo da nastave izvršavati svoje obveze u sportskom smislu, kazao je Čapko.

Inače, košarkašice Kvarnera danas od 18 sati u sklopu petnaestog kola A-1 lige na Kozali dočekuju sastav dubrovačke Raguse.