Viktoria Agejenko, predsjednica Kvarnera: Isprika je uvažena i nikakvih skupština neće biti!

Petak, 22. siječnja 2016. 18:24 Napisao/la  Igor Vranić

Poznato je da se jednom godišnje mora održati redovita skupština, ova će uprava voditi klub do kraja mandata, kaže Agejenko


Viktoria Agejenko spustila je u petak zadnju klapu u neugodnoj epizodi u ženskoj košarci! Predsjednica Kvarnera zatražila je od struke i igračica da do petka ispoštuju dogovoreno i da se javno ispričaju ako žele da klub sezonu privede kraju. U protivnom, Agejenko je najavila raspuštanje rostera i odustajanje od natjecanja. Struka i igračice javno su se ispričali, što znači sljedeće:

- Isprika je usvojena! Koliko vidim, svi smo počeli ispunjavati uvjete suradnje. Naše se obveze znaju i vjerujem da smo završili priču barem do kraja sezone. Moram reći da na sastancima u Gradu Rijeci nije bilo nikakvih razgovora na temu sazivanja Skupštine. Grad Rijeka i Riječki sportski savez nemaju nikakvih prava miješati se u rad kluba. Želim reći da se neće održati Izvanredna skupština! Poznato je da se jednom godišnje mora održati redovita skupština, ova će uprava voditi klub do kraja mandata, kaže Agejenko.

Kako ćete voditi klub s obzirom na dugove, koji možda nisu razlog, ali su sigurno bili povod nesporazuma sa strukom i igračicama?

- Prvo, iznosi koji su izneseni u javnosti malo su preuveličani. Samo dvije odgovorne osobe u klubu imaju točan uvid u dugovanja, a to smo direktor Željko Šljuka i ja. Mi najbolje znamo kome smo i koliko dužni...

... Valjda igračice znaju koliko im klub duguje?

... Igračice imaju ugovore u kojima postoje nekakvi rokovi. Ali, budimo iskreni! Mislim da u hrvatskoj košarci ima vrlo malo klubova, koji nemaju problema s redovitim isplatama! Nažalost, takva je situacija u hrvatskom sportu. Jasno da to nije isprika! Idući tjedan trebali bismo podmiriti dio dugovanja, što sam rekla na sastanku s igračicama, koje sada moraju biti svjesne da će u siječnju biti kažnjene prema klupskom pravilniku. Uprava nikada nije rekla da neće vratiti dugove ni igračicama koje više ne igraju za Kvarner. Primjerice, oglasila se Martina Tomić prema kojoj klub nema nikakvih dugovanja...

.... Martina je rekla da joj niste ništa dužni?

... Da, koliko čitam mnogi su se počeli naslađivati ovom situacijom...

... I još će se naslađivati?

... Da, vjerojatno! Dakle, uvjeti za suradnju su ispoštovani, uprava će pokušati uraditi sve što može da u miru odradimo sezonu do kraja. Nikakvih skupština neće biti! Ako skupštine bude održana, onda će biti sazvana prema statutu kluba.

U kakvim ste odnosima sa strukom i igračicama, nekako morate komunicirati?

- Struku u razgovorima s upravom predstavlja gospodin Smiljan Blažević kome se zahvaljujem na tome. Mi nikada nismo ni prekinuli komunikaciju, i danas smo razgovarali da bismo riješili putovanje u Split. Gospoda Šljuka i Čapko obavljaju operativne poslove u klubu, svi skupa normalno komuniciramo.

Zašto vas nije na sastancima u Rijeci?

- Koliko znam, održan je samo jedan sastanak u Riječkom sportskom savezu. Trudna sam i taj dan obavila sam liječnički pregled, koji je bio zakazan mjesec dana ranije. Dan prije nego što su igračice otputovale u Beograd nije bilo potrebe da dolazim.

Nakon svega svi su došli na svoje uključujući cinike budući da se nikada o riječkoj ženskoj košarci nije ovoliko govorilo i pisalo?

...Ha, ha,.. Barem ima neke koristi od svega toga! Hrvatska sada zna da postoji Ženski košarkaški klub Kvarner, ha, ha...