HKS SUSPENDIRAO KVARNER Zvonko Čapko: Podmirit ćemo sva dugovanja, utakmica će se odigrati

Srijeda, 30. ožujka 2016. 13:50 Napisao  Patrik Mršnik

Moramo znati da bi se Kvarner u slučaju neodigravanja druge utakmice ove sezone automatski izbacio iz lige, a to mi kao uprava ne želimo ni pod koju cijenu, kaže Čapko

Hrvatski košarkaški savez suspendirao je ŽKK Kvarner zbog nepodmirivanja troškova kotizacije na račun od pedeset tisuća kuna. Dovelo je to u pitanje odigravanje utakmice 16. kola A-1 lige kojeg Riječanke trebaju odigrati u Zadru kod istoimenog domaćina u subotu, 2. travnja.

Međutim, u klubu će reći da to za njih nije novost te da će dugovanja prema krovnoj organizaciji hrvatske košarke biti uplaćena na vrijeme.

- Onaj minimalni dio obveza prema HKS-u uvijek nastojimo ispuniti i omogućiti igračicama da igraju. Moramo znati da bi se Kvarner u slučaju neodigravanja druge utakmice ove sezone automatski izbacio iz lige, a to mi kao uprava ne želimo ni pod koju cijenu. Dugovanje prema HKS-u podmirit ćemo iz vlastitih sredstava budući da dotoka novog novca u klub praktički nema. Unatoč tome, mogu potvrditi da će sve biti riješeno na vrijeme, rekao je Zvonko Čapko, član uprave Kvarnera.

U razdoblju od desetak dana ništa se značajnijega nije promijenilo u odnosu uprave spram igračica. Potvrđeno je da je igračicama uz dio honorara za listopad stigao i dio za studeni, no sve je to samo kap u moru financijskih obveza uprave prema struci i košarkašicama. Sezona bi mogla završiti već početkom svibnja, još su tri kola preostala do kraja regularnog dijela A-1 lige, a onda slijedi doigravanje za prvaka Hrvatske.

Uza sva otvorena dugovanja, još uvijek su na snazi kazne izrečene igračicama. Ponovit ćemo, Barbara Perić kažnjena je sa 83.000 kuna, Dina Šesnić 28.000 kuna, Ivana Blažević i Ivana Šerić moraju izdvojiti po 26.200, Lea Miletić 25.500, a Josipa Zovko 18.000 kuna. Stegovno povjerenstvo igračice je kaznilo po nizu točaka iz klupskog Stegovnika.

- Uprava nastavlja ispunjavati financijske obveze prema igračicama sukladno svojim mogućnostima. Glede kazni, čudi me da igračica još uvijek prema klubu nisu podnijele žalbe. Sve su se obratile HKS-u pa me živo zanima kako će se stvari rasplesti. Iako je žalbeni rok u klubu nakon izrečenih kazni već istekao, želimo dati do znanja da smo i dalje otvoreni za suradnju s igračicama po pitanju rješavanja svih problema. U interesu svih je privesti sezonu kraju bez repova kojih je ionako bilo dosta kroz samu sezonu, rekao je Čapko.

Na potezu su igračice. Znaju da sezona traje još četrdesetak dana, no sve je još uvijek 'na ledu'.

- Do petka nastavljamo s treninzima, a onda ćemo vidjeti kakva će biti situacija i hoćemo li uopće moći izaći na teren. Za suspenziju kluba od strane HKS-a saznale smo preko interneta, očekujem da ćemo na isti način saznati i hoćemo li moći nastupiti u subotu, kaže kapetanica Barbara Perić.