VIKTORIA AGEJENKO ISTIČE

Rajkovića smo smijenili zbog nesuglasica s upravom

Petak, 15. siječnja 2016. 20:09 Napisao  I. V.

 Budući da se nismo mogli dogovoriti, smatrali smo jedinim rješenjem da se pošteno raziđemo, kaže predsjednica 


Damir Rajković više nije trener košarkašica Kvarnera. Dva dana nakon pobjede protiv Triglava ekipa Kvarnera stigla je nadomak Final Foura regionalne lige,  a klupska uprava odlučila je smijeniti trenera Rajkovića:

- Uprava je u petak donijela odluku o smjeni trenera Damira Rajkovića zbog nesuglasica! Gospodin Rajković imao je zamjerki na politiku kluba, s druge strane uprava je imala nesuglasica s gospodinom Rajkovićem. Budući da se nismo mogli dogovoriti, smatrali smo jedinim rješenjem da se pošteno raziđemo. To smo i učinili, odluku smo u petak obznanili gospodinu Rajkoviću. Novi trener je gospodin Vlado Engelman, kaže predsjednica Kvarnera Viktoria Agejenko.

Kakav je status sportskog direktora Smiljana Blaževića, prvog suradnika bivšega trenera?

- Gospodinu Blaževiću iznijela sam svoje i mišljenje uprave da bi nam bilo drago kada bi ostao sportki direktor. Dugo je godina u klubu i njegov rad izuzetno cijenimo! Na njemu je da odluči hoće li ostati.

S rezultatima ne biste trebali biti nezadovoljni?

- S rezultatima smo apsolutno zadovoljni! Dapače! Gospodina Rajkovića ja osobno i uprava smatramo dobrim trenerom, njegovi su rezultati odlični. Međutim, očito je da se nisu mogle riješiti nesuglasice između uprave i trenera.

Kakva je financijska situacija?

- Sve ide svojim tokom, iako tijekom zimskih mjeseci i blagdana sve ide malo sporije. Idemo u dobrom smjeru, očekujem da ovu sezonu završimo bolje nego lanjsku u financijskom smislu. Vjerujem da će klub podmiriti sve svoje obveze.