SLUČAJ KVARNER Igor Načinović: Suprotstavljene strane trebaju se izjasniti do utorka

Ponedjeljak, 18. siječnja 2016. 18:26 Napisao  I. V.

Teško je nešto konretnije reći, postoje naznake da bi se nešto moglo pomaknuti u pozitivnom smislu, kaže pročelnik za sport nakon sastanka sa suprotstavljenim stranama


Pročelnik za sport Grada Rijeke Igor Načinović sa suradnicima iz Riječkog sportskoga saveza, Bojanom Sušnjem i Henrikom Grubišom, održao je ponedjeljak sastanak s predstavnicima uprave (Šljuka, Čapko) i struke (Rajković, Blažević) ŽKK-a Kvarner.

Nakon smjene trenera Damira Rajkovića igračice su odbile igrati, u subotu nisu putovale na utakmicu A-1 lige u Pulu. U četvrtak bi Kvarner trebao igrati utakmicu Superlige u Beogradu, zatim slijedi gostovanje u Splitu u domaćem prvenstvu... Igračice će igrati samo ako Damir Rajković bude trener, uprava ima svoje planove:

- Održali smo odvojene sastanke, apelirali smo na obje strane da se pokuša pronaći rješenje na dobrobit riječke košarke. Dali smo im rok do utorka ujutro do kada se trebaju izjasniti jesu li voljni surađivati do kraja sezone. Naravno da ćemo ispoštovati svaku odluku uprave, u našoj moći nije da izravno utječemo na odluke, kaže Načinović.

Kakav je dojam nakon sastanaka?

- Teško je nešto konretnije reći, postoje naznake da bi se nešto moglo pomaknuti u pozitivnom smislu. Niti jedna strana nije zauzela negativan stav prema mogućoj suradnji, nadam se da će se pronaći rješenje.

Predsjednice nije bilo na sastanku?

- Predsjednica Agejenko je bila u Zagrebu i nije mogla doći.