SLUČAJ ŽKK KVARNER Igor Načinović: Nisam optimist što se tiče budućnosti kluba

Četvrtak, 17. ožujka 2016. 10:48 Napisao  I. V.

Da ne govorim o detaljima koji su dogovoreni na sastanku, činjenica je da ni jedna strana nije ispoštovala dogovoreno, kaže pročelnik za sport i tehničku kulturu Igor Načinović


Čelništvo ŽKK-a Kvarner kaznilo je četiri igračice s ukupno 162.700 kuna zbog toga što nisu izvršavale ugovorene obveze i što su narušavale ugled kluba. Igračice i struka iznenađeni su kaznama, trener Damir Rajković izjavio je da uprava nije ispoštovala dogovor postignut posredstvom predstavnika Grada Rijeke.

- Da ne govorim o detaljima koji su dogovoreni na sastanku, činjenica je da ni jedna strana nije ispoštovala dogovoreno. Nažalost, očito je da nismo uspjeli smiriti odnose u klubu, kaže pročelnik Igor Načinović, koji je zajedno sa djelatnicima Riječkog sportskog saveza, Bojanom Sušnjom i Henrikom Grubišom, posredovao u razgovoru između dviju strana.

- Nemam uvida u klupsko poslovanje, ne znam je li uprava ispunila financijske obveze prema igračicama kao što je obećano. Koliko znam, nije! S druge strane, dogovorilo se da se neće u javnost izlaziti s klupskim problemima, ali su igračice i trener nastavili govoriti protiv uprave kluba. Mi se ne možemo previše uplitati u unutrašnje klupske odnose ili tumačiti stegovne postupke. Igračice znaju na kojim se instancama mogu žaliti. Mi smo napravili sve što smo mogli da pokušamo spasiti klub. Nažalost, ovim kaznama sve je kulminiralo! Nisam optimist što se tiče budućnosti kluba, ni najmanje nas ne veseli ovakvo stanje u ženskoj košarci, kaže Načinović.