Košarkašice Kvarnera, priopćenje: Više od tri mjeseca nismo čule ni vidjele ni jednog člana uprave

Utorak, 19. siječnja 2016. 10:06 Napisao/la  SC

I sada klub prijeti dovođenjem novih 10 igračica i novog trenera?? Njih će isplatiti kojim novcem?? Da novaca ima do ovoga ne bi došlo, jer se Rajković samo borio za naša prava, stoji u priopćenju

Košarkašice Kvarnera napisale su priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

U novinama smo pročitale izjavu gospodina Čapka u kojoj je rekao:

- Igračice čeka kazna! Sve koje se ne pojave večeras na treningu (21:15) bit će suspendirane, a kod onih koje se pojave ta se kazna uvijek može smanjiti!

Igračice nitko nije kontaktirao, nego smo ovu informaciju vidjele u novinama. Ovakva izjava i poziv na trening nakon izjave od predsjednice Agejenko koja glasi:

„SVE SU IGRAČICE SUSPENDIRANE. U SPLIT PUTUJEMO S NOVOM EKIPOM I NOVIM TRENEROM!"

Da li se u ovoj priči išta pita nas koje smo ostvarile povijesni rezultat za žensku košarku u gradu Rijeci??? Da li se netko zapitao zašto su cure, koje nisu iz Rijeke, stale na stranu Damira Rajkovića???

Od 9 starijih cura samo jedna (Perić) je iz Rijeke, Miletić i Buretić (Pazin), Tomljenović (Gospić) su cure koje su upoznate s trenerovim radom prošle godine, a ostalih 5 cura Šesnić (Brač), Šerić (Split), Blažević (Zadar), Marjanović (Srbija) upoznale su trenera u ova 4 mjeseca rada snjim, dok se Zovko (Split) posljednja priključila.

Sve te cure su prepoznale isključivo dobar rad na terenu s jedne strane, a s druge strane ljudskost i poštenje Damira Rajkovića kao trenera, Igora Prtorića kao pomoćnog trenera i Smiljana Blaževića kao sportskog direktora. To su ljudi koje su ovdje upoznale i koji za cure predstavljaju klub.

Svi problemi igračica pali su samo na njihova leđa i oni su bili jedini koji su uvijek bili dostupni za njih u bilo koje doba dana i noći. Gdje je tada bila ova UPRAVA??? Više od tri mjeseca nismo čule ni vidjele ni jednog člana uprave? I sad, kad smo nadmašili sva očekivanja rezultatima, kako u hrvatskom tako i u regionalnom dijelu, sada nam TA uprava smjenjuje trenera???

Dalje, da se osvrnemo na izjavu predsjednice Agejenko:

- U subotu su naše cure bilo vrlo neugodne prema povjereniku lige i prema novom treneru, prijetile su mu da će doći Armada...!!!"

O kojoj se to suboti radi i gdje točno??? Ovu subotu cure nisu vidjele NOVOG TRENERA niti su razgovarale s bilo kojim povjerenikom, jer nismo putovale na utakmicu u Pulu. Gdje je kraj ovim lažima??? Ovo su jako ružne optužbe igračica! Kojoj smo to Armadi MI rekle da prijete novom treneru??? Neka se izjasni i ARMADA koju predsjednica toliko proziva, a nema pojma ni tko je ARMADA da bi tako ružno govorila o navijačima nogometnog kluba Rijeka, koji nemaju veze s ovim slučajem.

Isto tako želimo spomenuti izjavu predsjednice Agejenko:

- Složili smo dobar financijski plan za ovu godinu, vratit ćemo dugove i igračicama kojima je klub dužan od prošle sezone.

Da je taj financijski plan bio dobar sada se ne bi ovoliko kasnilo sa plaćama igračicama. Trener nije jedne kune dobio od prosinca 2014. godine. Da li onda on ovaj posao radi zbog novca?? Da li je netko iz uprave kontakirao igračice kojima je klub ostao dužan?? Ili su one zvale, a nitko nije odgovarao na njihove pozive??

I sada klub prijeti dovođenjem novih 10 igračica i novog trenera?? Njih će isplatiti kojim novcem?? Da novaca ima MI bismo dobile sve plaće na vrijeme i do ovoga ne bi došlo jer se Rajković samo borio za naša prava pred upravom pa ga je uprava iz tog razloga odlučila smijeniti..

Nadamo se da će sve igračice koje su bile pozvane ili će biti naknadno pozvane da dođu u ovaj klub odbiti sve pozive ako ne žele doživjeti istu sudbinu kao mi.

I za kraj izjava gospodina Čapka kako nemamo pravne osnove za raskid ugovora, jer nam plaća kasni 17 dana???

Ako nepotpune plaće za rujan i listopad i neisplaćene plaće za studeni i prosinac i sada već za siječanj znače 17 dana onda ne znamo tko je ovdje zalutao...

Isto tako želimo naglasiti da su u restoranu curama ukinuli hranu, kao da je bilo prijetnji izbacivanja cura iz stana u kojem žive.

Koliko je to za predsjednicu bitno pokazuje da nije prisustvovala na vrlo bitnom sastanku kod pročelnika za sport Grada Rijeke Igora Načinovića...

Zahvaljujemo se svima koji nam šalju poruke podrške, igračicama drugih kluba kao i trenerima i svim ostalim ljubiteljima ženske košarke, ali i sporta oćenito.

Želimo da nam pomognete da igramo za klub u nastavku sezone, stoji u priopćenju