Kvarneru prijeti izbacivanje iz lige, riječke košarkašice nisu odigrale utakmicu sa Trešnjevkom

Nedjelja, 10. travnja 2016. 18:07 Napisao/la  V. P.

Trener Damir Rajković na raspolaganju imao šest igračica od kojih su samo četiri bile zdrave. U   ponedjeljak ću imati informacije, odluku ću donijeti do kraja tjedna, kaže povjerenik Ciglar

Košarkašice Kvarnera vratile su se neobavljena posla iz Zagreba gdje su od 17 sati trebale igrati susret 17. kola prvenstva protiv Trešnjevke 2009. Utakmica se nije igrala, jer je trener Damir Rajković na raspolaganju imao šest igračica od kojih su samo četiri bile zdrave.

- Ne može se igrati utakmica sa četiri zdrave igračice. Ostalih nema, jer su imale fakultetske i druge obveze te smo krenuli na put u manjem sastavu. Nikakav štrajk nije u pitanju, nikakvo namjerno izbjegavanje obveza. Vjerujte mi da nije, jer ja sigurno ne bih svoj rođendan proslavio vozeći se uzaludno kombijem u Zagreb, pojasnio je trener riječkih košarkašica Damir Rajković.

Košarkašice Kvarnera zbog neslaganja sa Upravom kluba bojkotirale su utakmicu sa Pulom u 10. kolu. Pula je susret dobila sa 20:0. Ako neki klub dvaput ne nastupi u prvenstvu, automatski postaje drugoligaš.

Ovaj puta situacija je  drugačija utoliko koliko su se košarkašice Kvarnera pojavile u Zagrebu. Međutim, opet nisu igrale niti su susret pokušale odgoditi:

- Stjecajem okolnosti ja sam na službenom putu, no opunomoćenik me nazvao i ukratko prenio što se dogodilo. Igračice Kvarnera su došle, ali samo četiri su bile sposobne za nastup. Vjerujem da ću u ponedjeljak imati informacije na raspolaganju te ću moći ispitati sve uključene strane. Odluku ću donijeti do kraja tjedna, poručio je povjerenik natjecanja Željko Ciglar.