IPAK NIJE OTIŠAO Vladimir Englman: Preuzimam klupu Kvarnera sljedeće sezone, složit ćemo novi roster!

Nedjelja, 24. siječnja 2016. 22:17 Napisao/la  SC

Došao sam u Rijeku na preporuku Hrvatskog košarkaškog saveza. Mislim da sam ostvario cilj onih koji su me tamo poslali, a to je mirenje uprave i ekipe, kaže Englman

Vlado Englman, nesuđeni trener košarkašica Kvarnera, za 034portal objasnio je svoje viđenje stanja u riječkom klubu. Englman je došao u Rijeku nakon smjene Damira Rajkovića, ali su igračice Kvarnera čvrsto odlučile da neće igrati ako se Rajković ne vrati na klupu.

Uprava, struka i ekipa pronašli su kompromisno rješenje uz posredovanje Grada Rijeke, ostaju zajedno do kraja sezone, a Englman se vratio u Požegu. Sudeći prema njegovim razmišljanjima, Englman na odlasku iz Rijeke nije rekao zbogom, nego doviđenja:

- Došao sam u Rijeku na preporuku Hrvatskog košarkaškog saveza. Mislim da sam ostvario cilj onih koji su me tamo poslali, a to je mirenje uprave i ekipe. Ovog trenutka je dogovoreno da igračice i trener završe prvenstvo, regionalnu ligu i kup, a ja ću preuzeti klupu od sljedeće godine. Bit će novi roster, malo drugačijom politikom ću pristupiti cjelokupnoj situaciji. Veliki su tamo problemi, problem je i mlađih uzrasta, sve to treba od početka i kvalitetno posložiti. Uprava je ostala ista, sredstva od grada i županije će doći, ugovori će biti isplaćeni. Ja neću utjecati na odluke igračica i uprave, tko bude htio ostati, sigurno i hoće, kaže Englman, koji naglašava da je za hrvatsku košarku važno da tri reprezentativke Kvarnera imaju kontinutet igara:

- Dolazi utakmica s Francuskom, mislim da će zbog odluke neigranja utakmice i netreniranja ispaštati najviše igračice, jer nije lako usred sezone ispasti iz ritma, kaže Englman.

Zanimljivo je da Englman neće otići iz Požege ni ako ode u Rijeku, tako barem on kaže:

- Požegu neću nikada napustiti. To je klub u kojemu sam 25 godina i gdje god da odem, ostajem predsjednik i ostajem uz svoje cure. Angažman u Kvarneru je dogovoren od sljedeće sezone, do tada ima dosta vremena, svašta se može dogoditi. Najsretniji bih bio kada bi još netko htio biti sponzor Plamen Požege pa da se igra prva liga, jer kapaciteta za to imamo. Prva liga se igrala 14 godina, ne vidim zašto bi se ne bi i sada igrala, zaključio je Englman, budući trener Kvarnera prema vlastitim tvrdnjama.