HKS NA POTEZU: ŽKK Kvarner strahuje da će povjerenik strogo poštivati pravila

Utorak, 12. travnja 2016. 15:43 Napisao/la  P. M.

Mi smo veliki optimisti glede odluke HKS-a budući da smo savez upoznali s problemima, kaže direktor Zvonko Čapko,    koji navodi tri moguća ishoda 

Košarkašice Kvarnera protekle nedjelje bile su u Zagrebu, ali susret pretposljednjeg, 17. kola A-1 lige protiv Trešnjevke nisu odigrale. U metropolu je s trenerom Damirom Rajkovićem stiglo tek šest igračica, od kojih su dvije bile ozlijeđene, a ostale spriječene zbog poslovnih i drugih obveza.

Riječki sastav time nije stekao formalne uvjete nastupa pa se nakon sudačkog podbačaja utakmica prekinula i barem zasad registrirala rezultatom 20:0 za domaće igračice.

Kvarner je jednu utakmicu bez borbe već izgubio istim rezultatom. Bilo je to u desetom kolu sredinom siječnja u Puli kada prijevozno sredstvo s riječkim košarkašicama nije ni stiglo na jug istarskog poluotoka. Ovoga puta neke su igračice stigle, moglo se igrati, ali nije.

Na potezu je Hrvatski košarkaški savez koji bi se službeno trebao oglasiti najkasnije do kraja tjedna. Za vjerovati je da će se odluka povjerenika A-1 lige košarkašica Željka Ciglara dogoditi i mnogo ranije budući da bi se za vikend trebalo odigrati posljednje, 18. kolo regularnog dijela prvenstva.

Postoje tri varijante koje je predstavio Zvonko Čapko, direktor Kvarnera:

- Mi smo veliki optimisti glede odluke HKS-a budući da smo savez upoznali s problemima koji su prethodili odigravanju utakmice u Zagrebu. Prva varijanta je registracija utakmice 20:0 za Trešnjevku i izbacivanje Kvarnera iz lige zbog druge neodigrane utakmice. Drugi rasplet moguć je i svojevrsnim odstupanjem od pravila na način da se utakmica registrira 20:0 za Trešnjevku, ali i da se nas 'pomiluje' zbog dolaska u Zagreb. Treća varijanta, kojoj se svi nadamo, jest ponavljanje utakmice u Zagrebu sljedeće srijede i pomicanje domaće utakmice posljednjeg kola sa Šibenikom za ovu nedjelju, rekao je Čapko.

Ako se HKS bude slijepo držao statuta, ali i propozicija A-1 lige onda u njoj za Kvarner više nema mjesta. Jasno, uvijek su moguća odstupanja po bona fides načelu, ali centralna kuća hrvatske košarke poznata je po strogoj primjeni svih pravila.