FANTOMSKA ŠKOLA

Grad Rijeka plaća školu košarke koja ne postoji

Ponedjeljak, 25. siječnja 2016. 11:36 Napisao  I. V.

 Ne znam zašto nije potpisan ugovor između Kvarnera i Viškova, kaže Smiljan Blažević

Ženski košarkaški klub Kvarner koristi proračunska sredstva za rad škole košarke, koje u razgovorima s čelnicima kluba izgleda fluidno. Izvršni dopredsjednik kluba Zvonko Čapko kaže da prema izvještaju sportskog direktora Smiljana Blaževića omladinski pogon ove sezone radi s dvije ekipe. Blažević kaže da u klubu omladiski pogon postoji samo u prijedlogu ugovora suradnje s Košarkaškim klubom Viškovo:

- Suradnja s Košarkašim klubom Viškovom počela je u sezoni 2014/15. U rujnu prošle godine s gospodinom Franjom Šiljegom iz Viškova počeli smo razgovarati o suradnji za sezonu 2015/16. Zajednički projekt nastavio je djelovati u određenoj formi, igrali smo regionalnu mlađekadetsku ligu početkom listopada što nam omogućavaju pravila i počeli pripremu za rad školi košarke. Radili smo na kompletnoj reorganizaciji rada struke i na temelju toga sastavili prijedlog ugovora o suradnji između ŽKK-a Kvarner i KK-a Viškovo. Prijedlog ugovora dostavljen je predsjednici Kvarnera Viktoriji Agejenko, izvršnom dopredsjedniku Kvarnera Zvonku Čapki i Franju Šiljegi iz Viškova. Ugovor nije potpisan!

Zašto?

- Ne znam zašto nije potpisan, ja nisam odgovorna osoba.

Ako ugovor nije potpisan, ŽKK Kvarner u ovom trenutku nema omladinski pogon za koji dobiva proračunska sredstva?

- Ključ problema je ugovor! Trebalo bi pitati odgovorne ljude iz kluba zašto nisu kontaktirali gospodina Šiljegu iz Viškova.

Zvonko Čapko kaže da su iz kluba Riječkom sportskom savezu dostavljena imena djevojčica koje aktivno igraju u dvjema ekipama?

- Popis postoji, ali ugovor nije potpisan!

A Vlado Englman kaže da od sljedeće sezone postaje trener Kvarnera umjesto Damira Rajkovića, te kao jedan od problema ističe rad s mlađim uzrastima?

- Ne znam ništa o tome! O tome će odlučivati uprava kluba.