MEDVEŠČAK - KVARNER Damir Rajković: Igramo utakmicu sezone u kojoj nemamo što izgubiti

Nedjelja, 03. svibnja 2015. 12:09 Napisao/la  V.P.

Odlučujuća utakmica za naslov prvakinja  između Medveščaka i Kvarnera igra se večeras od 19,30 sati u dvorani na zagrebačkoj Pešćenici uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji

Damir Rajković i košarkašice Kvarnera igraju za titulu prvaka
Damir Rajković i košarkašice Kvarnera igraju za titulu prvaka Foto: Lario Tus

Košarkašice Kvarnera večeras igraju utakmicu sezone protiv zagrebačkog Medveščaka. Peta je to i odlučujuća utakmica finalne serije doigravanja za naslov prvakinja Hrvatske. Riječke košarkašice vratile su se iz mrtvih nakon vodstva Zagrepčanki od 2:0 te danas imaju priliku osvojiti povijesni naslov.

- Ovo je utakmica sezone u kojoj nemamo što izgubiti, a možemo dobiti jako puno. Ono najvažnije je da smo se sami doveli do toga, uspjeli smo nadoknaditi njihovu prednost i izboriti petu utakmicu. Medveščak je večeras favorit, jer igra na domaćem terenu, pred svojom publikom, ali i mi imamo svoje šanse i učinit ćemo sve što je u našoj moći, rekao je trener košarkašica Kvarnera Damir Rajković.

Formula uspjeha u protekle dvije utakmice koje su Riječanke dobile jest držati utakmicu u egalu od prve do posljednje minute i ne dozvoliti Medveščaku da napravi veliku prednost i odvoji se.

- To je vrlo važno za nas jer tako imamo veće šanse za pobjedu. U prošle dvije utakmice smo držali rezultat u egalu i uspjeli ih pobijediti u samoj završnici. To je ključ uspjeha protiv Medveščaka. Nikako ne smijemo dozvoliti da se odvoje. Osim toga moramo održavati ravnotežu u skoku. Medveščak je dominantniji u skoku pod košem i danas će pokušati napraviti još jedna iskorak u tome, ali mi moramo održavati ravnotežu. Mislim da obje ekipe imaju podjednake šanse za osvajanje naslova prvakinja, dodaje Rajković.

Strateg Riječanki cijelu sezonu govori kako njegova ekipa može uspješno parirati Medveščaku, bez obzira na poraze.

- Mi smo i u ranijim utakmicama bili blizu. Porazi nisu govorili o našoj pravoj vrijednosti ni o odnosu snaga između dvije ekipe. Nakon naše dvije pobjede to se i pokazalo, mišljenja je trener riječkih košarkašica.

Iako je to posljednja utakmica u kojoj Kvarner može puno dobiti, pritiska na riječku ekipu zapravo i nema. Puno veći pritisak je na Medveščak koji je mislio da je naslov njihov nakon vodstva od 2:0.

- Njima je pritisak puno veći jer one brane naslov prvakinja, a mi ga osvajamo. Medveščak ima puno više za izgubiti jer su bili favoriti cijele sezone. Mi imamo priliku donijeti naslov u Rijeku i učinit ćemo sve da u tome uspijemo, poručio je Damir Rajković.

Peti susret Medveščaka i Kvarnera igra se večeras od 19,30 sati u dvorani na zagrebačkoj Pešćenici uz izravan tv-prijenos na Sportskoj televiziji.