Damir Rajković, trener košarkašica Kvarnera: Predsjednicu Agejenko nisam vidio četiri mjeseca!

Nedjelja, 01. studenog 2015. 22:04 Napisala  Valentina Prokić

Ekipa nije slabija, doveli smo ono što smo tražili. Te igračice donijele su pomak, tako da je ekipa potentnija. Pokušat ćemo u dva iduća derbija potvrditi našu kvalitetu, kaže Rajković

Damir Rajković, trener košarkašica Kvarnera, ovih dana ima itekako dobrih razloga za zadovoljstvo. Naime, njegova ekipa sjajno napreduje kako na prvenstvenom planu, tako i u Regionalnoj ligi u kojoj su riječke košarkašice debitirale ove sezone. Riječanke su u četiri kola domaćeg prvenstva ostvarile isto toliko pobjeda. Idućeg vikenda očekuje ih prvi derbi, sa zagrebačkim Medveščakom u Rijeci.

- Igre i rezultati su iznenadili sve nas. Istina je da smo u domaćem prvenstvu igrali četiri utakmice sa slabijim ekipama, no to ne umanjuje dobru igru. U Regionalnoj ligi iznenadila nas je pobjeda u Celju i dobar otpor Budućnosti u Podgorici, nakon čega je uslijedila pobjeda nad Trešnjevkom. Bez obzira na tu pobjedu, Trešnjevka će voditi jednu od glavnih riječi u domaćem prvenstvu zajedno sa nama i Medveščakom, počeo je trener Rajković.

Kvarner očekuje ne jedan, nego dva derbija. Naime, prije Medveščaka u srijedu će Kvarner odmjeriti snage sa Čelikom u trsatskoj Dvorani mladosti. Pripreme za svaku utakmicu su različite, ali u nekim dijelovima i slične.

- Za derbi utakmice su pripreme zahtjevnije, nisu toliko različite. Za svakog se protivnika treba drugačije pripremiti, ovisno o njegovom načinu igre, ali izuzev taktičkog dijela, ostalo je gotovo jednako. No, ova je sezona specifična jer imamo svaka tri dana novog protivnika i novu utakmicu, a to je jako puno informacija. Imamo kraću klupu, to je hendikep, ali i prednost jer nam je ekipa uigranija, dodaje Damir Rajković.

Uoči nove sezone ekipa Kvarnera doživjela je promjene u odnosu na ekipu koja je igrala završnicu prvenstva i Kupa.

- Ekipa nije slabija. Doveli smo ono što smo tražili i što je ekipi trebalo. Te igračice donijele su pomak, tako da je ekipa potentnija. Pokušat ćemo u ova dva derbija potvrditi našu kvalitetu, ali bit će teško. Čelik je iskusna ekipa koja godinama igra u Regionalnoj ligi. Mi moramo odigrati na vrhunskom nivou da bismo ih pobijedili, i onda to opet ponoviti sa Medveščakom, najavljuje Rajković.

Izuzev promjena u ekipi tijekom ljeta u Kvarneru je bilo dosta potresa, od odlaska predsjednice Viktoria Agejenko u Zagreb do neisplaćenih dugovanja i upitne financijske konstrukcije za novu sezonu. U razgovoru za Sportcom predsjednica Agejenko nedavno je izjavila da nije otišla iz kluba, te da je financijska konstrukcija za iduću sezonu zatvorena. Trener Rajković nije želio previše se baviti tom problematikom, usmjeren je na ekipu i rezultate.

- Što se financijske konstrukcije tiče, to još nije zatvoreno, ali će se vrlo brzo raspetljati i znat ćemo na čemu smo. Naime, tijekom ovog tjedna imamo sastanke gdje će se ozbiljno razgovarati o klupskoj situaciji nakon kojih će puno toga biti poznato. Što se predsjednice tiče i njenog povratka, ne mogu ništa reći jer je ne viđam. Nisam je vidio četiri mjeseca! Na utakmice ne dolazi koliko ja znam, a nije se ni upoznala sa igračicama. I o tome će biti govora tijekom tjedna, zaključio je Rajković.