Damir Rajković, trener Kvarnera: Sada znamo što nam je činiti protiv Medveščaka!

Utorak, 28. travnja 2015. 20:44 Napisao/la  V.P.

Dvorana Dinko Lukarić (19): Kvarner - Medveščak. Mi smo dosad stalno zapinjali na 50, 55 koševa i zato nismo uspjevali, kaže Rajković. Medveščak vodi 2:1 u pobjedama

Košarkašice Kvarnera
Košarkašice Kvarnera Foto: Lario Tus

Za košarkašice Kvarnera srijeda je "Dan D" koji počinje u 19 sati u dvorani Dinko Lukarić na Kozali. Riječke košarkašice igraju četvrtu utakmicu finala doigravanja protiv zagrebačkog Medveščaka koji ima prednost od 2-1 u pobjedama. Finale se igra na tri pobjede, tako da Riječanke moraju pobijediti žele li igrati petu utakmicu.

- Moramo ponoviti prošlu utakmicu u kojoj smo konačno našli put kako pobijediti Medveščak. Nekoliko puta ove sezone smo bili blizu, ali nikako nismo uspjevali doći do kraja. Sad znamo što nam je činiti. Nećemo dati da nas dobiju. Medveščak je možda kvalitetniji, možda igračice misle da su kvalitetnije, ali nećemo im dozvoliti pobjedu, poručio je trener košarkašica Kvarnera Damir Rajković.

Riječanke nikako ne smiju ponoviti lošu igru iz druge utakmice u Rijeci. I to je ono što je trener Rajković ponovio i na posljednjem treningu uoči važne utakmice. Na raspolaganju su sve igračice, upitan je nastup jedino Alme Kovačević, no i ona će najvjerojatnije biti u sastavu.

- Moramo biti usmjereni na postizanje 60 poena, to je ključ uspjeha. Mi smo dosad stalno zapinjali na 50, 55 koševa i zato nismo uspjevali.  Obrana jest ključna, ali košarka se igra zbog koševa i zato napad mora odraditi svoje. Sigurnost i motivaciju donijela nam je pobjeda u Zagrebu, vjerujem da možemo ponoviti onakvu utakmicu, zaključio je Rajković.