Barbara Perić: Osobno sam se ispričala gospodinu Čapki pred predstavnicima medija

Petak, 22. siječnja 2016. 09:40 Napisao  I. V.

Bilo je teško ući u utakmicu nakon svega što se događalo, glave nisu bile dovoljno unutra, ali svaka čast curama. Opet su odigrale jako dobro, dale su maksimum, kaže trener Damir Rajković


Košarkašice Kvarnera poražene su u utakmici 3. kola Superlige, ekipa Radivoja Koraća bila je bolja (73:64) na svom parketu u Beogradu. Pripreme za utakmicu protekle su u ozračju koje nema veze sa sportom. U proteklih tjedan dana trener Damir Rajković je smijenjen zbog kritiziranja rada uprave, igračice su povratak na parket uvjetovale Rajkovićem povratkom na klupu, na kraju su se dvije suprotstavljene strane dogovorile nastavak suradnje pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.

Rajković se vratio, igračice su ponovo počele igrati, ali je predsjednica Viktora Agejenko neposredno pred utakmicu u Beogradu izjavila da uvjeti suradnje neće biti isupnjeni sve dok se struka i igračice javno ne ispričaju za svoje postupke. Na dan utakmice u Beogradu oglasio se sportski direktor Smiljan Blažević, koji kaže da su se trener i igračice ispričale:

- Istina je! Obvezali smo se pred predstavnicima Grada Rijeke da ću raditi s igračima! Na tom sastanku isto tako je rečeno da će se nastojati poboljšati rad kluba, dogovoreno je sazivanje Skupštine. Ja sam trener i toga se držim! Naravno da nitko od nas ne opravdava incident, koji se dogodio na Trsatu kolegi Vladu Engelmanu. Rijeka je otvoreni i sportski grad, nikome nije drago kada se tako nešto događa, kaže trener Damir Rajković nakon poraza u Beogradu.

- Bilo je teško ući u utakmicu nakon svega što se događalo, glave nisu bile dovoljno unutra, ali svaka čast curama. Opet su odigrale jako dobro, dale su maksimum, očekivao sam slabiju reakciju. Vidjela se želja za uspjehom, mislim da će se u idućim utakmicama stabilizirati, zaključuje Rajković.

Barbara Perić potvrdila je da do predsjednice Agejenko očito nisu doprli glasovi iz svlačionice:

- Ispunili smo uvjete koji su se od nas tražili! Na treningu u petak osobno sam se ispričala gospodinu Čapki u svoje i ime igračica pred predstavnicima medija, kaže kapetanica ekipe koja se u Beogradu vratila na parket poslije turbulentnih događaja:

- Čestitala bih curama, nisam očekivao da ćemo utakmicu odigrati na takvom nivou. Nažalost, nismo imali sreće. Uz sve probleme teško je bilo doći na pobjede, ali krasi nas želja za pobjedom i zajedništvo. Mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolje. Moram reći da na gostovanju u Beogradu nismo igrale pod pritiskom, jer smo praktično u Final Fouru. Tri su utakmice pred nama, od toga dvije kod kuće, zaključuje Perićka.