Barbara Perić, kapetanica Kvarnera: Ne bi bilo korektno kada bi nas igračice HKS suspendirao

Nedjelja, 10. travnja 2016. 21:26 Napisao/la  Patrik Mršnik

Ekipa zbog objektivnih razloga nije mogle biti kompletna, pa se nadamo da će to savez uvažiti. Znamo da to inače nije praksa, ali smo optimistični,  kaže direktor Zvonko Čapko 

Košarkašice Kvarnera nisu odigrale utakmicu 17. kola protiv Trešnjevke zbog toga što nisu imale dovoljno igračica. Neobičan razlog za klub koji je prošle sezone razigravao za prvaka protiv Medveščaka, a ove sezone igrao Final Four Regionalne lige:

- Šest igračica stiglo je u Zagreb, od kojih su tek četiri bile spremne za igru. Uz mene, mogle su zaigrati Lea Miletić, Monika Tomljenović i Ivana Blažević, dok su Ivana Šerić i Hristina Marjanović došle ozlijeđene. Košarkaška utakmica nije mogla započeti s četiri naše igračice, a mi niti nismo željele igrati pet na četiri, jer to smatramo vlastitim poniženjem i nepoštivanjem protivnika. Mi smo za sada završili natjecanje, čekamo pravorijek Hrvatskog košarkaškog saveza i razrješenje čitave situacije. Moram reći da ne bi bilo korektno kada bi nas igračice HKS suspendirao, a da nam pritom u siječnju nije odgovoreno na zahtjeve za raskidom ugovora, rekla je Barbara Perić, kapetanica Kvarnera.

Budući da Kvarner ove sezone nije odigrao utakmicu 10. kola u Puli, prema pravilima natjecanja riječki klub mogao bi biti izbačen iz lige.

- Za sada vam ništa detaljnije ne mogu reći od onoga da će se najvjerojatnije u tijeku utorka znati konačna odluka HKS-a. Mi smo se očitovali o situaciji u kojoj su igračice doputovale u Zagreb. One zbog objektivnih razloga nisu mogle biti kompletne protiv Trešnjevke pa se nadamo da će to savez uvažiti. Znamo da to inače nije praksa, ali smo optimistični glede ovog problema. Sve bi dakle, trebalo biti poznato u tijeku utorka, kaže Zvonko Čapko, direktor ŽKK Kvarner.

Dosta se toga čudnog događa u Kvarneru u posljednje vrijeme, pa zašto ne bi bilo čudno da ekipa na put u Zagreb otputuje s dvije ozlijeđene igračice koje ne mogu igrati. Zašto su putovale ako nisu mogle igrati? Jesu li se možda ozlijedile na putu za Zagreb? Zašto nitko iz kluba nije nazvao povjerenika prije nego što se krenulo na put za Zagreb?

Odgovori na ova i još neka pitanja očekuju se krajem tjedna, kada će povjerenik Željko Ciglar donijeti odluku o statusu kluba kojemu budućnost nije blistava bez obzira na stav HKS-a.