ROBERT JURKOVIĆ

Davor Kus objeručke prihvatio ponudu

Utorak, 05. prosinca 2023. 12:40 Napisao/la  SC

Kusovim povratkom riječki klub poslao jasnu poruku svim akterima u hrvatskoj košarci

Robert Jurković i Davor Kus
Robert Jurković i Davor Kus

Davor Kus služeno je predstavljen kao novi sportski direktor KK-a Kvarner 2010!

Kus se nakon 23 godine vratio u Kvarner iz kojega je kao mladi igrač otišao u Cibonu, Kvarner 2010 je prvi klub u kojemu će raditi nakon što je završio igračku karijeru.

- Davor Kus je kvarnerovac, Riječanin, željan je novih izazova, objeručke je prihvatio ponudu. Njega nije trebalo nagovarati, Kus je ovaj posao vidio kao izazov, mislim da nam je njegov angažman jaki potez, kaže predsjednik Kvarnera 2010 Robert Jurović.

Kusovim povratkom riječki klub poslao je jasnu poruku svim akterima u hrvatskoj košarci, na tragu sportske politike Kvarner 2010 se na svim razinama pojačava s kvalitetnim riječkim kadrom.

- Danas sam o tome govorio, vani su stariji Vucić, Vuković, Jordano, Kučan, Konjević... Da se oni vrate u Kvarner i da ostanu svi Riječani, s dvojicom, trojicom stranaca Kvarner je u polufinalu hrvatskog prvenstva, ističe Jurković.

Kus je jedan od najboljih rječkih košarkaša svih vremena, košarku je igrao na visokoj razini i dovoljno je iskusan da bi prepoznao klupske potencijale:

- Kus se treba uklopiti u naše ciljeve. Ove sezone želimo ući u Premier ligu, iduće sezone trebamo se stabilzirati u Premier ligi, sezonu nakon toga cilj je polufinale državnog prvenstva i Final Four kupa. Moraš postaviti realne ciljeve i onda živjeti svoje snove dok tražiš sponzore, poručuje Jurković.

Davor Kus predstavljen je u prostorijama Riječkog sportskog saveza u nazočnosti predsjednice RSS-a Dorotee Pešić Bukovac i tajnika Slaviše Brajdića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.