JOSIP BARNJAK

Želimo napraviti bolje od prošlogodišnjeg šestog mjesta

Subota, 14. rujna 2019. 16:54 Napisao/la  V. P.

Očekuju nas duga putovanja i teški protivnici, ali ta je liga prilika svima za dokazivanje. Mislim da nam više utakmica u tako dobroj ligi može samo koristiti da se još više razigramo, kaže kapetan Adria Oil Škrljeva o natjecanju u Alpe Adria Cupu

Josip Barnjak (Adria Oil Škrljevo)
Josip Barnjak (Adria Oil Škrljevo) Foto: Valentina Prokić

Košarkaši Adria Oil Škrljeva odraili su i prvu pripremnu utakmicu uoči nove sezone.

Slovenski Šenčur bio je uspješniji na Mavrinicima, no rezultat nije bio u prvom planu.

- Još je rano reći bilo šta. Slažemo kockice za novu sezonu. Priključio nam se Jordan Riewer koji je prošle sezone igrao australsku ligu. Pokazao se dao dobro pojačanje, ima sjajan šut i dobar pregled igre. Muče nas neke male ozljedice, ali vjerujem da će se svi oporaviti na vrijeme jer imamo još dva tjedan do početka sezone. Trudit ćemo se da ostanemo svi zdravi, rekao je kapetan Adria Oil Škrljeva Josip Barnjak.

Ciljevi u novoj sezoni su napraviti korak naprijed u odnosu na prošlu kada je u pitanju domaće prvenstvo.

- Ekipa i ja želimo nešto napraviti bolje od prošlogodišnjeg šestog mjesta. Imamo dosta utakmica i dosta vremena za uigrati se i proigrati. Ekipa je mlada, ali dečki će napredovati iz minute u minutu, dodao je Barnjak.

Kapetan Adria Oil Škrljeva i lani je igrao jednu od glavnih uloga u momčadi te mu uloga glavnog igrača ne donosi pritisak.

- Nema pritiska, bio sam kapetan i prošle godine i nastavit ću gdje sam stao. Mislim da svojim igrama mogu biti dobar primjer mlađim igračima i pomoći im da stasaju, smatra kapetan.

Košarkaši s Mavrinaca saznali su protivnike u novoj sezoni Alpe Adria Cupa.

Uz austrijski Klostenburg s kojim su igrali i lani, snage u grupi odmjerit će sa GTK-om Gliwice i JIP-om Pardubice.

- Očekuju nas duga putovanja i teški protivnici, ali ta je liga prilika svima za dokazivanje. Mislim da nam više utakmica u tako dobroj ligi može samo koristiti da se još više razigramo, mišljenja je Josip Barnjak.

Barnjak je sa reprezntacijom bio na Svjetskom prvenstvu u Kini.

- To je bilo sjajno iskustvo i drago mi je da sam imao priliku iskusiti to. Nekolicinu nas je izbornik pratio i dobili smo priliku sudjelovati u tome. Drago mi je da sam gledao i osjetio tu košarku na vrhu. Svima nama to znači puno, to je podstrek da se još više dokazujemo i radimo kako bi za dvije, tri ili pet godina igrali u reprezentaciji, zaključio je kapetan Adria Oil Škrljeva.