IGRAJ, VJERUJ, ŽIVI Promocija autobiografije Krešimira Ćosića zakazana za četvrtak u Gradskoj vijećnici

Ponedjeljak, 24. veljače 2020. 20:05 Napisao/la  SC
IGRAJ, VJERUJ, ŽIVI Promocija autobiografije Krešimira Ćosića zakazana za četvrtak u Gradskoj vijećnici

Udruga Dani Krešimira Ćosića u četvrtak, 27. veljače, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke u 15 sati zakazala je promociju autobiografije slavnoga košarkaša naslovljenu sa: Igraj, vjeruj, živi.

Autobiografija košarkaškoga genija Krešimira Ćosića donosi maestralnu priču o povijesti košarke na ovim prostorima (1965. – 1983.), uspjehu i svjetskoj slavi jedne velike generacije te njegove vjerske i filozofske misli.

Ukoričena je životna priča vrhunskog sportaša koji je oduvijek tražio svoj put, kojega nisu privlačili ni slava, ni uživanje u njoj, koji ni po koju cijenu nije želio postati rob svoje velike ljubavi.

Odbio je ponude američkih profesionalaca, jer nije mogao prihvatiti da isključivo novac upravlja njegovim životom i bićem.

- Bilo mi je jasno da život ima mnogo šire, dublje i više dimenzije od igre i da je čar igre u pravom, a ne plaćenom nadmetanju. Tako sam rano odlučio da novac, slava i taština za mene ne smiju ništa značiti. Igram, živim i u tome ću uspjeti, glasi Krešina posveta svakome čitatelju.