GORAN ŠUĆUROVIĆ

Odluku HKS-a tumačimo kao da ćemo igrati u istoj ligi

Srijeda, 01. travnja 2020. 20:05 Napisao  I. V.

Škrljevu nije ugrožen status ni ako se promjeni sustav natjecanja dok se Kvarner 2010 pripremao za povratak u prvu ligu

Goran Šućurović,odluka HKS-a razlog za glavobolju
Goran Šućurović,odluka HKS-a razlog za glavobolju

Hrvatski košarkaški savez (HKS) prekinuo je sva natjecanja!

Očekivana odluka obrazložena dvjema proturječnim oodredbama.

Prva glasi da se u ligama pod ingerencijom HKS-a neće proglasiti prvaci, niti određivati poredak, te da će u sezoni 2020/21 u svakoj pojedinoj ligi nastupiti isti klubovi koji su nastupali u sezoni 2019/20.

To znači da je Škrljevo ostalo premijerligaš, a Kvarner 2010 drugoligaš.

HKS je ipak ostavio mogućnost da će se ustroj natjecanja promijeniti.

- S obzirom na izgledno tešku gospodarsku situaciju koja očekuje sve klubove i košarkaške djelatnike, HKS je danas, 1. travnja, uputio molbu za promjenama u Zakonu o sportu Središnjem državnom uredu za šport i Hrvatskom olimpijskom odboru, a vezano uz promjenu sustava natjecanja u izvanrednim okolnostima, piše u obrazloženju odluke.

Pod uvjetom da ne bude imao financijskih problema, Škrljevu odluka HKS-a ne bi trebala ugroziti status ni ako se promjeni sustav natjecanja.

Kvarner 2010 je u drugačijoj situaciji, riječki klub pripremao se tijekom sezone za povratak u prvu ligu:

- Za sada odluku tumačimo kao da ćemo sljedeće sezone igrati u istoj ligi. Ne znamo što se drugo može dogoditi, nema druge nego da sačekamo odluku. Za sada nemamo nikakvih naznaka da će se nešto mijenjati. Prostor za promjenu sustava natjecanja očito postoji, nadamo se da ćemo se pronaći u tome, kaže trener Kvarnera 2010 Goran Šućurović.

Kvarner 2010 ne spada u skupinu klubova koji ne bi mogli igrati prvu ligu zbog otežanih uvjeta nastalih zbog koronavirusa:

- Ako smo u ovom rangu u prosjeku pobjeđivati s 35 razlike, onda je jasno da imamo kvalitetu za viši rang, zaključuje Šućurović.