DUŠKO MIOČIĆ

Škrljevo i Kvarner 2010 idu različitim sportskim putevima

Četvrtak, 01. lipnja 2023. 20:47 Napisao  I. V.

Duško Miočić jednoglasno izabran za predsjednika Županijskog košarkaškog saveza na skupštini održanoj u četvrtak

Robert Jurković i Duško Miočić
Robert Jurković i Duško Miočić

Duško Miočić novi je predsjednik Županijskog košarkaškog saveza!

Miočić je jednoglasno izabran za predsjednika na skupštini održanoj u četvrtak u prostorijama Riječkog sportskog saveza čime se vratio u košarku nakon što je 2016. godine podnio ostavku na mjesto predsjednika Kvarnera 2010:

- Nakon velikog osjećaja tuge, ne razočaranja ili ljutnje, što nismo ušli u ABA ligu, otišao sam iz košarke, ali košarka nije otišla iz mene. Ja sam izvorno košarkaš, volim košarku i na nagovor dugogodišnjega prijatelja, suigrača i trenera Roberta Jurkovića odlučio sam se ponovo aktivirati i pomoći županijskoj košarci sa svojim znanjem i energijom, kaže Miočić.

Na zadnjoj Skupštini HKS-a Miočić je postao član Arbitražnog sudac HKS-a, Velimir Došen je u Nadzornom odboru, Robert Jurković i Vice Sep su članovi Upravnog odbora HKS-a.

- U prethodnim mandatima već sam bio član Arbitražnog suda HKS-a, što je logično jer sam odvjetnik. Što je više košarkaških djelatnika iz naše županije u HKS-u, to je bolje za našu košarku. Na Izbornoj skupštini županijskog saveza rekao sam da želim da Kvarner 2010 uđe u Premijer ligu, da Škrljevo ostane stabilni premijerligaš i da barem još jedan klub iz naše županije uđe u Prvu HKL. Želim da podignemo razinu košarke u županiji, svom snagom zalagat ću se da u tome uspijemo. Napisao sam program, mislim da nitko nikada prije mene nije napisao program četverogodišnjega rada uoči izbora na županijskoj Skupštini. Uveli smo participacije, novac će biti isključivo namjenjen razvoju košarke, program je jednoglasno podržan, ističe Miočić.

Kvarner 2010 s novom upravom želi igrati Premijer ligu, Škrljevo je stabilni premijerligaš.

Zadnji put županija je imala dva prvoligaša sredinom devedesetih, kada su u elitnom razredu istodobno igrali Kantrida i Kvarner. Ima li županija potencijala za dva stabilna premijerligaša?

- Ovo je potpuno drugačija situacija nego kada su igrali Kantrida i Kvarner, sportska i financijska. Uprava Kvarnera 2010 ima svoje čvrsto uporište u programu koji ni po čemu ne zadire u program Škrljeva, to nisu dva kluba iz istoga grada. Škrljevo i Kvarner 2010 idu različitim sportskim putevima, koji se ničim ne isprepliću. Najbolja atmosfera bila je kada su međusobno igrali Kvarner i Škrljevo, želim da publika opet uživa u zdravom rivalstvu dva vodeća kluba u našoj županiji, poručuje Miočić.

Duško Miočić izabrao je novi Upravni odbor u kojemu su dopredsjednici Goran Lončar i Dalibor Gušić te članovi Robert Jurković, Krešimir Kozlevčar, Branko Musić i Ivica Komadina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.