DAMIR RAJKOVIĆ Mislim da imamo kapaciteta da izborimo plasman u četvrtfinale

Utorak, 16. srpnja 2019. 19:08 Napisao/la  SC
Damir Rajković
Damir Rajković

 

Hrvatska U-20 reprezentacija u srijedu, 17. srpnja, s početkom u 12,45 na Europskom prvenstvu igra utakmicu osmine finala protiv Poljske.

Momčad izbornika Damira Rajkovića zauzela je drugo mjesto porazom od Španjolske i pobjedama protiv Njemačke i Latvije:

- Utakmice koje smo do sada odigrali su pokazale da nam se forma na Europskom prvenstvu iz utakmice u utakmicu podiže. Osim prve četvrtine protiv Španjolske, sve ostalo smo odigrali na jednom dosta dobrom nivou, pogotovo protiv Njemačke gdje smo pokazali na koji način i prema kojem cilju moramo težiti što se tiče naše igre. Mislim da smo i protiv Latvije odigrali dobru utakmicu, možda ne previše lijepu, ali učinkovitu. Tu smo utakmicu kontrolirali cijelo vrijeme, nismo dozvoljavali prevelike oscilacije, a to govori da svi igrači polako hvataju pravu formu pred najbitniju utakmicu koja slijedi, a to je osmina finala, kaže Rajković za hks.hr.

Utakmica protiv Poljske odlučuje o ulasku među najboljih osam reprezentacija ili o borbi za ostanak u A diviziji:

- Naravno da smo se kroz ovu uvodnu grupu još uvijek malo tražili, tražili smo određene pozicije za neke igrače,  jer nam je ovaj pripremni turnir pred prvenstvo bio dosta jak. Mislim da smo sada uhvatili ritam i da smo na pravom putu da u što boljoj formi i na najbolji mogući način uđemo u osminu finala. To je zapravo kvalifikacijska utakmica koja određuje hoćeš li ići među najboljih osam ili u borbu za ostanak u diviziji. Mislim da imamo kapaciteta da se potučemo i izborimo taj plasman u četvrtfinale što bio dobar pokazatelj svega onoga što smo odradili i čemu stremimo na ovom Europskom prvenstvu, naglašava Rajković.

Utakmica Hrvatska - Poljske može se pratiti na Facebook stranici HKS-a ili na FIBA YouTube kanalu.