DAMIR RAJKOVIĆ Ključ uspjeha protiv Patriota je betonska obrana, dobra igra pod košem i sjajan šuterski dan

Utorak, 12. ožujka 2019. 12:46 Napisao/la  V. P.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva u srijedu od 19 sati igraju uzvratni susret polufinala Alpe Adria Cupa protiv slovačkog Patriota iz Levica. Prvu utakmicu Slovaci su dobili sa šest poena prednosti. 

Predsjednik Vice Sep, trener Damir Rajković i Stipe Krstanović
Predsjednik Vice Sep, trener Damir Rajković i Stipe Krstanović Foto: Valentina Prokić

Košarkaši Adria Oil Škrljeva u srijedu od 19 sati igraju uzvratni susret polufinala Alpe Adria Cupa protiv slovačkog Patriota iz Levica.

Povijesni je to susret za škrljevsku momčad, debitanta u Alpe Adria Cupu, ali i za hrvatsku košarku jer još niti jedna momčad nije stigla tako daleko u ovom natjecanju.

- U Levicama smo dobro odigrali i obranili čast hrvatske košarke. Vjerujem da je finale dostižno uz podršku sa tribina i pravi štimung, a finale je rezultat iznad svih naših očekivanja. Poslali smo pozive košarkaškim klubovima da ukoliko žele mogu doći sa svojom djecom, trenerima te njihovim roditeljima besplatno pratiti utakmicu. Patrioti su prvaci Slovačke te osvajači Kupa i naš nastup kada gledamo sve klubove u kupu, gradove, veličinu i budžete je ravan čudu. No, mi smo u Škrljevu navikli raditi velike stvari skromno, rekao je predsjednik Adria Oil Škrljeva Vice Sep.

Zanimljivo je da je među prvima ponudu prihvatio košarkaški klub iz Ilirske Bistrice gdje je Martin Novak koji dolazi sa svojom djecom.

Kvaliteta slovačke momčadi nije upitna.

Mjesečno za plaće troše 40 tisuća eura, a najskuplji igrač Amerikanac Benjamin prvu utakmicu u Levicama nije igrao, no stiže na Mavrince.

- Ono što nam je bilo važno pred polufinale je da se vratimo iz Slovačke sa aktivnim rezultatom da možemo ostvariti prolaz. Rezultat je izazovan, ali ne trebamo gledati da odmah riješimo utakmicu. Moramo utakmicu odraditi pametno, svih 40 minuta i znati prepoznati kada se utakmica lomi. U Slovačkoj smo imali dva loša perioda kada su nam napravili 13:0 i 14:0, ali uspjeli smo se vratiti. No, sada si ne smijemo dozvoliti žute minute, rekao je trener Košarkaša Adria Oil Škrljeva Damir Rajković.

Patrioti su moćna ekipa i igrači Škrljeva ne smiju precijeniti svoje mogućnosti te pokušati odmah nadoknaditi razliku iz prve utakmice, šest koševa.

- Mora biti važno samo ono što se događa na terenu. Ne smije se stalno gledati semafor i misliti na rezultat. Ovakve utakmice su stresne, imao sam prilike gubiti i 26 razlike pa dobiti utakmicu, ali važno je dobro se pripremiti i dobro ući u utakmicu. Mi nismo imali u Slovačkoj Barnjaka i Asha, oni nisu imali Benjamina, sad ćemo vidjeti kome će to donijeti više. Kvalitetu imamo, dobro igramo u obrani i to je ključ betonska obrana, poručio je Rajković.

Stipe Krstanović u posljednjim je utakmicama pogonska snaga Adria Oil Škrljeva.

- Dobar smo posao odradili u Levicama. Osjetili smo kako igraju i mislim da možemo pružiti još bolju partiju. Imamo prostora za napredak u obrani i u napadu to smo vidjeli tijekom analize prvog susreta. Trebamo biti strpljivi i svjesni trenutka u kojem se nalazimo, bilo da je trenutak za prelomiti utakmicu ili trenutak u kojem ne smijemo pasti, rekao je Krstanović.

Moguće je da su Patrioti podcjenili Škrljevo u prvom susretu, gledajući poziciju na ljestvici, no ako se to i dogodilo sigurno se neće ponoviti.

- Naše mjesto na tablici ne govodi o kvaliteti ekipe. Oni su tražili u Slovačkoj da nas dobiju sa većom razlikom, barem sa 20 koševa i njihov trener je reako da ako tako ne bude ni ne zaslužuju prolaz. Bilo im je krivo što im to nije uspjelo, tako da će sigurno doći na Mavrince sa respektom. Benjamin iako je stožerni igrač i glavni napadački mehanizam ima velike oscilacije. Imaju široki roster vratio im se i Gaćeša, dobro su pokriveni pod košem i moji igrači će morati napraviti veliki posao pod košem i istovremeno imati dobar šuterski dan, zaključio je Rajković.

U nedjelju Škrljevo igra susret 17. kola Premijer lige protiv Cedevite od 17 sati uz izravni TV prijenos na HRT.

Ulaznice za utakmicu prodaju se po cijeni od 20 kuna.