DAMIR RAJKOVIĆ Kada sve posložimo, vjerujem da ćemo izgledati bolje nego prošle sezone

Ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. 22:19 Napisao  I. V.

Trieste je ipak druga dimenzija za nas, jedan njihov igrač stoji kao cijeli naš proračun, to je neusporedivo, kaže trener Škrljeva nakon prve pripremne utakmice

Damir Rajković u razgovoru s novinarima
Damir Rajković u razgovoru s novinarima

 

Damir Rajković nije imao puno vremena za odmor nakon što se vratio iz Kine, gdje je vodio pomlađenu hrvatsku reprezentaciju.

Trener Škrljeva prionuo je potpuno drugačijem poslu, dolaskom Antonija Bobana, Dragana Šekelje, Ivana Batura, Domagoja Vrkića, Luke Pandurića, Luke Vucića, Filipa Bjelanovića i Doriana Benkovića počeo je ciklus slaganja nove okosnice momčadi premijerligaša.

- Mislim da smo napravili dobar kostur što se tiče slaganja momčadi, doveli smo igrače koji su nam zadnjih sezona trebali, posebice na pozicije "trojke" koju smo pokrili Baturom, Bobanovim povratkom i Vrkićem dolaskom dobili smo dobre "četvorke" tako da ćemo imati momčad koja zna igrati, koja razumije košarku. Kada sve to posložimo, vjerujem da ćemo izgledati bolje nego prošle sezone, da ćemo napadački biti jači, kaže Rajković.

Škrljevo je odigralo prvu utakmicu, nova momčad u Cervignanu je doživjela očekivani poraz (67:86) od Triestea, člana talijanske Serije A:

- Igrali smo prvu utakmice nakon tri dana priprema, Trieste je ipak druga dimenzija za nas, jedan njihov igrač stoji kao cijeli naš proračun, to je neusporedivo. Čak smo pružili jako dobar otpor, do odmora smo vodili četiri razlike dok su igrači imali snage, tako da smo odlično parirali. U biti pripreme smo počeli nakon utakmice, pravu sliku momčadi tek će pokazati utakmice koje dolaze, govori Rajković.

Početak ciklusa stvaranja novih vrijednosti uvijek obiluje nepoznanicama, evo očekivanja:

- Očekujem da se vratimo na pozicije na kojoj smo bili prije dvije sezone, da probamo uhvatiti mjesto više. Primarni cilj je da naše mlade igrače isprofiliramo tako da uđu u kadar U-20 i U-18 reprezentacija. Bio bih jako zadovoljan da barem jedan, dva igrača uđu u te selekcije, klub bi time pokazao kojim smjerom ide, smatra Rajković.

Ove sezone igra se trokružno:

- Mislim da je klubovima trebalo više utakmica, mi smo manjak utakmica kompenzirali Alpe Adria ligom. Sada smo dobili još jedan krug natjecanja. Našim klubovima treba barem pedesetak utakmica u sezoni. Slabosti naših klubova dovele su do toga da nemamo kvalitetu, da nam igrači rano odlaze u slabije košarkaške zemlje koje imaju veću platežnu moć. Vjerujem da će se kroz ovakvu ligu pojaviti više sponzora, da će klubovi postati bolji, da će se igrači vratiti u naše klubove čime će liga postati još jača, zaključuje Rajković.

Protiv Triestea igrali su: Vrkić 2, Benković 4, Bjelanović, Batur 12, Vucić 3, Barnjak 15, Pandurić, Boban 13, Williams 12, Cvitković, Šekelja 6, Bešić.