OPATIJA IZABRALA

Sanja Lotspaich i Enrico Marotti najbolji sportaši 2019. godine

Ponedjeljak, 10. veljače 2020. 20:54 Napisao/la  SC

Zoran Bogolin i nogometaši Opatije dobili posebna priznanja

Proglašeni najbolji sportaši Grada Opatije
Proglašeni najbolji sportaši Grada Opatije Foto: SS Grada Opatije

Sanja Lotspaich, članica Športsko ribolovnog kluba Ičići i Enrico Marotti, član Društva sportova na moru Volosko, najbolji su sportaši Grada Opatije za 2019. godinu.

Proglašenje najboljih sportaša Opatije održano je Sportskoj dvorani Marino Cvetković u organizaciji Sportskog saveza i Grada Opatije.

Titulu najbolje momčadi ponijeli su odbojkaši iz Kluba odbojke na pijesku Opatija za koju su nastupali Filip Silić, Nikša dell'Orco, Ivan Đorđević, Marko Plavšić, Aleksandar Gavrilov, Marko Ličina, Marko Grgurić i Davor Bogdanović.

Članice Streljačkog kluba DVD Opatija Pamela Gubo Samarđić, Raisa Gojak, Matea Kršanac, Suzana Lunder, Lucia Novak i Kristina Brozović Šokčević najbolja su ženska seniorska ekipa.

Najuspješniji trener je Juraj Divjakinja iz Yacht Cluba Croatia Opatija.

Nagrade su podijeljene i za mlađe kategorije te su tako laureati u juniorskoj konkurenciji Roko Stipanović iz Yacht Cluba Croatia Opatija, Gala Zukić iz Speed badminton kluba Pešekani te strijelkinje iz Streljačkog kluba DVD Opatija, Natali Voskion, Ana Kukuruzović, Iva Kukuruzović i Matea Kršanac kao najuspješnija ekipa.

Mauro Štiglić iz Automobilističkog kluba Opatija motorsport najbolji je kadet, a Iva Kukuruzović iz Streljačkog kluba DVD Opatija najbolja kadetkinja.

Mauro Štiglić, Leo Radovanić i Vito Ćoza iz Automobilističkog kluba Opatija motorsport najuspješnija su muška kadetska ekipa, dok je ekipa Kluba odbojke na pijesku Opatija u sastavu Andrea Koraca, Mia Volarić, Sara Bušljeta, Andra Šahinović, Ema Barać i Franka Lukežić ponijela titulu najbolje ženske kadetske ekipe.

Opatijski sportski savez podijelio je i posebna priznanja za vrhunske sportske rezultate ostvarene u 2019. godini, a dobitnici su: Dora Biondić i Kornelija Hunčak iz Teniskog kluba Opatija, Saša Bitterman iz Automobilističkog kluba Opatija motorsport te seniorska ekipa Nogometnog kluba Opatija.

Posebno priznanje dobio je i trener nogometaša Opatije Zoran Bogolin.

Priznanja za perspektivne sportaše otišla su u ruke Eme Mihalić iz Rukometnog kluba Liburnija Opatija, Dominika Kolaka iz Vaterpolo kluba Opatija, Vite Erceg iz Jedriličarskog kluba Opatija, Leona Buršića iz Karate kluba Opatija, Kristijana Kurtija iz Nogometnog kluba Opatija te Josipe Grčević iz Odbojkaškog kluba Opatija.