Pripremna utakmica: Opatija pobijedila Orijent 1919 na potopljenom umjetnom travnjaku

Subota, 02. veljače 2019. 18:10 Napisao  I. V.

Dojam je da će trener Opatije Zoran Bogolin okosnicu slagati oko momčadi iz drugoga poluvremena, dok je trener Orijenta 1919 Marin Mikac u drugom dijelu priliku dao pretežito juniorima

Aleksandar Šolić (Opatija) i Nino Mohorovičić (Orijent 1919)
Aleksandar Šolić (Opatija) i Nino Mohorovičić (Orijent 1919)

 

Nogometaši Opatije pobijedili (2:1) su Orijent 1919 u pripremnoj utakmici odigranoj na Belvederu.

Prije utakmice igrači i malobrojni gledatelji minutom šutnje odali su su počast Miši Cvijanoviću i Draganu Vranješu, poznatom riječkom novinaru i dugodišnjem djelatniku Rikard Benčića koji su preminuli prošlog tjedna.

Utakmica kao da je odigrana na poligonu mornaričkih specijalca, količina kiše jednostavno je bila prevelika za umjetni travnjak sa standardnom drenažom.

Umjesto protoku lopte igrači su više pažnje posvetili potoku vode po igralištu, u takvim uvjetima najviše do izražaja dolazi fizika!

U prvom poluvremenu Orijent 1919 je bio bolji zbog toga što je igrao jednostavnije i puno brže od Opatije.

Nakon što su u drugom dijelu obojica trenera promijenili kompletne momčadi, Opatija je izgledala puno moćnije.

Dojam je da će trener Opatije Zoran Bogolin okosnicu slagati oko momčadi iz drugoga poluvremena, dok je trener Orijenta 1919 Marin Mikac u drugom dijelu priliku dao pretežito juniorima.

Orijent je poveo Iličićevim pogotkom u 12. minuti, mladi napadač efektno je pogodio lijevi Lovrićev kut nakon što mu je lopta sjela na nogu u gužvi nakon ubačaja iz kuta.

Opatija je pobijedila nakon što je Kovačević prvo postigao pogodak, a onda iznudio kazneni udarac iz kojega je mladi Bogolin zatresao mrežu.

OPATIJA: Lovrić, Jukičić, Čulina, Vlatković, Petanjek, Lucić, Lazić, Šolić, Redžepi, Pejanović, Flego. Još su igrali: Hrmić, Kurilić, Cvetković, J. Rudan, Krešić, Bogolin, T. Rudan, Ugrina, Kovačević, Ismaili, Mikulica.

ORIJENT 1919: Herman, Vidas, Jergović, Andrić, Travaglia, Weitzer, Mohorovičić, Fatić, Monjac, Gerc, Iličić. Još su igrali: Popović, Milinović, Hasičić, Čanković, Babić, Šarić, Casorella, Fumić, Srzentić, Mioč.

Pripremna utakmica: Opatija – Orijent 1919 2:1 (Kovačević 56, Bogolin 62-11m/Iličić 12)