MLADEN PRSKALO

Sretni smo zbog toga da nikoga nismo zvali, nego nas zovu

Nedjelja, 17. rujna 2023. 13:09 Napisao  I. V.

Da imamo mogućnosti, mogli smo ove sezone složiti još jednu momčad s obzirom na interes, kaže trener rukometaša Čavli

RK Čavle, 2023/24
RK Čavle, 2023/24

Rukometaši Čavli odigrali su dvije utakmice na turniru u Labinu, pobijedili su domaći Rudar (30:25), poraženi su od Rovinja (22:35).

Trener svakog trećeligaša trebao bi biti zadovoljan pobjedom protiv drugoligaša, a ne bi smio biti ni jako nezadovoljan zbog poraza od prvoligaša:

- Za početak sam zadovoljan! Ove sezone počeli smo pripreme dosta rano, već 20. kolovoza. Zadovoljni smo nakon pobjede protiv Rudara, imamo momčad u stvaranju, došlo je puno novih igrača koje treba posložiti. Imamo veliki kadar, puno igrača želi doći u Čavle, jako smo zadovoljni zbog toga, kaže trener Mladen Prskalo.

RK Čavle priprema se za tek drugu sezonu u seniorskom rukometu:

- Prošla sezona bila je priprema za ovu sezonu, tek smo bili ustrojili seniorsku momčad, ove sezone imamo više ambicije. Da imamo mogućnosti, mogli smo ove sezone složiti još jednu momčad s obzirom na interes, toliko nam se igrača javilo. Sretni smo zbog toga da nikoga nismo zvali, nego nas zovu, naglašava Prskalo.

Uoči ove sezone uspostavljena je bliska suradnja s MRK-om Zamet, dvojica članova uprave RK-a Čavle, predsjednik Sven Bandera i Damir Bogdanović, preuzeli su aktivne uloge u MRK-u Zamet:

- To je jako dobro za Čavle i Zamet, mislim da bi i ostali klubovi na regiji slično trebali surađivati sa Zametom. Zamet bi trebao biti nositelj kvalitete, a mi ostali trebali bismo djelovati u funkciji nositelja kvalitete. Isto kao što je HNK-a Rijeka nositelj kvalitete u nogometu u županiji, tako je i MRK Zamet nositelj kvalitete u rukometu. Suradnja sa Zametom ne znači da bismo trebali biti u podređenom položaju nego da surađujemo na obostranu korist, poručuje Prskalo, nekadašnji igrač Zameta i reprezentativac koji je na SP u Japanu 1997. godine bio u rosteru  s olimpijskim pobjednicima iz Atlante godinu dana ranije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.