3. HRL: Rukometašice Omišlja pobijedile Rovinj pred rekordnim brojem gledatelja u Malinskoj

Četvrtak, 10. ožujka 2016. 16:41 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Utakmica 8. kola: Omišalj - Rovinj 39:27. Bilo je ugodno igrati u ovakvom veličanstvenom ambijentu, rekao je gostujuće ekipe Radović

Rukometašice Omišlja proslavile pobjedu
Rukometašice Omišlja proslavile pobjedu

Treća liga rukometašica – Zapad, 8. kolo

OMIŠALJ - ROVINJ 39:27 (17:11)

Sportska dvorana Malinska. Gledalaca: 300.

Suci: Krmek (Rijeka) - Prpić (Kostrena).

OMIŠALJ: Žužić, Šunić, Aničić, Lukić, Čočić, Mahulja 4, M. Dorčić 5, V. Dorčić, Čanič 7, Staničić 1 (1), Dukić 2, Potočnik 2, Cakaj 5, Petršorić 3, Sivić 10 (5), Maraš.

ROVINJ: Vodopija, Japundža 5, Šimetić, T. Rodić 2, Peteh, D. Rodić 11, Pokrivka 2, Katavić 1, Ferrara 6, Peruško, Bilić.

Sedmerci: Omišalj 6 (6), Rovinj 2 (2).

Isključenja: Omišalj 6 minuta, Rovinj 2 minute.

Prenstvo Treće lige rukometašica počelo je derbi susretom vodećih ekipa lige sedam dana prije službenog početka prvenstva, Omišalj je u Malinskoj pobijedio Rovinj rezultatom 39:27.

Idući vikend u Parizu se održava Svjetsko prvenstvo u rukometu za srednje škole na kojemu će sudjelovati i Sportska gimnazija iz Rijeke. Budući da se u sastavu Omišlja nalaze dvije igračice (Mahulja, Čanić), koje su u sastavu reprezentacije, klubovi su se dogovorili uz veliko razumijevanje Rovinja da međusobni susret odigraju tjedan dana ranije.

Utakmica je bila izuzetno značajna za obje ekipe s obzirom da je liga brojčano relativno mala i kratka, sa samo osam ekipa, pa svaki poraz može biti koban za konačni ishod.

Ambiciozni sastav Omišlja zadesila je uoči ulaska u proljetni dio prvenstva i velika nedaća. Dina Brčić, koja je svojevremeno igrala u Zametu, jesenski dio sezone u Senju, pristupila je ove zime Omišlju, ali se ozbiljno ozlijedila (napuknuće Ahilove tetive). Trebala je biti udarna igračica u igri Omišlja....

Dvorana u Malinskoj, gdje Omišalj igra svoje utakmice, bila je prepuna. Više od 300 gledatelja, bubnjevi, transparenti... Ljubitelji rukometa rekli su da nogometaši Omišlja trebaju na Pušći odigrati 2, 3 utakmice da dostignu posjetu sa ove utakmice.

Raspoložene igračice trenera Edija Lukšića jurnule su nezadrživo u utakmicu. Samo desetak minuta trajala je ravnopravna borba, popraćena sa 4 izjednačenja rezultata. Sve kasnije odvijalo se u znaku domaćih igračica, koje su u nastavku brzo postigle konačnu razliku, koju su umješno održavale do kraja i početka nevidenog slavlja.

Trener gostiju Radović iskreno je čestitao domaćim igračicama i treneru Lukšiću, izrazivši zadovoljstvo uvjetima na rukometnom spektaklu.

– Bilo je ugodno igrati u ovakvom veličanstvenom ambijentu, rekao je Radović.

Vjerovatno je to i jedna od najvećih posjeta na utakmicama ženske treće lige u Hrvatskoj.

U prvoj proljetnom kolu, koje je na rasporedu 12. i 13. ožujka, još igraju Ogulin - Poreč, Umag II - Pazin. Buzet - Vrbovsko.

RK Zamet II nije imao sreće pomaknuti termin svoje utakmice Druge HRL sa Slogom (subota, 14) iako u istoj reprezentaciji iz Zameta igraju Jurčićka, Dundovićka, Kalčićka, Martinovićka i Mršićka, dok je Ana Dobrić sa reprezentacijom.

Iz Murvice na SP odlazi Tomićka.