Željko Blažević: Nije problem u porazima, postoji problem psihološke naravi

Srijeda, 05. prosinca 2018. 00:16 Napisao/la  SC

Sada već problem postaje psihološke naravi, jer kada gubiš toliko utakmica za redom padne samopouzdanje, kaže dopredsjednik Kozale 

Željko Blažević
Željko Blažević

 

Kriza rukometaša Kozale, kada je Prva liga u pitanju, nastavila se u Trogiru kod novog prvoligaša.

Čak šest uzastopnih poraza u prvenstvu donijelo je zabrinutost na Kozalu nakon odličnog starta u sezonu.

Zaredale su ozljede, čak osam igrača je ozlijeđeno što se odrazilo na predstave na terenu i bodovno stanje.

- Sigurno da nije ugodno kada se gubi, a posebice ne kada taj negativni niz traje toliko dugo. Previše su nas poremetile ozljede i dugo izbivanje sa terena nekih od glavih igrača ekipe, što nije jednostavno nadoknaditi. Teško je i treneru sastavljati svaki tjedan novu sedmorku, gotovo je nemoguće uigrati postavu koja će se ustaliti kada nas stalno prate izostanci, kazao je dopredsjednik kluba Željko Blažević.

Roster trenera Darka Dunata je na početku sezone bio vrlo bogat i brojan, međutim sada je smanjen i struka Kozale je moralo posegnuti u vlastitu školu rukometa kako bi nadomjestila silne izostanke u prvoj momčadi.

Pogled na ljestvicu više nije toliko ugodan.

Deseta pozicija i samo tri boda ispred zone ispadanja.

- Nismo imali izbora nego priključiti tri kadeta te nekolicinu igrača iz druge momčadi. Čak nije problem u porazima, jer znamo da imamo kvalitetu koja nas mora dignuti kad-tad, međutim sada već problem postaje psihološke naravi, jer kada gubiš toliko utakmica za redom padne samopouzdanje kod igrača koji bi trebali najviše povući. Ostaje nam jedno kolo do kraja, domaćinstvo protiv jake Mehanike iz Metkovića gdje moramo doći do bodova i mirno otići na odmor tijekom kojeg bi se trebalo u standardni trening vratiti nekoliko bitnih igrača, rekao je Blažević.

Kozala je seriju od šest uzastopnih poraza u prvenstvu prekinula pobjedom u Kup natjecanju i to na gostovanju u Karlovcu što im je omogućilo utakmicu protiv premierligaša Zameta u finalu.

- Veselimo se tom finalu, jer nam je uvijek želja igrati protiv boljih i jačih od sebe, međutim možda nam ovaj put ovakva utakmica stiže u lošem trenutku. U svakom slučaju protiv Zameta ćemo dati sve od sebe, neka dečki pokažu da vrijede. Mislim da im nema veće motivacije nego igrati finale Kupa protiv premierligaša, zaključio je dopredsjednik Kozale.

Utakmica Finala Kupa regije Zapad između Kozale i Zameta igra se u srijedu u 20 sati u dvorani Centar Zamet.